Loading…
Breaking News
recent

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΕΚΔΟΤΕΣ..

Διαβάζουμε το φόρουμ Αγγελιοφόρου
Νέα αναδίπλωση Μπακατσέλου και απειλές κατά μαρτύρων στη δίκη για υπαγωγή στο άρθρο 99
Χωρίς προσωρινή δικαστική προστασία, έναντι των εκατοντάδων πιστωτών της, παραμένει η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, που διοικείται από την οικογένεια Μπακατσέλου και η οποία εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το μηνιαίο περιοδικό «Close Up».Οι εκπρόσωποι της παραπαίουσας εταιρίας δεν κατόρθωσαν χτες, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, να πείσουν τις δικαστικές αρχές να τους χορηγήσουν προσωρινή διαταγή, με την οποία θα μπορούσαν να αποκρούσουν τις ατομικές διώξεις σε βάρος περιουσιακών στοιχείων του εκδοτικού ομίλου.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για τη λήψη προληπτικών μέτρων και για την έκδοση προσωρινής διαταγής, αφήνοντας έτσι ανοικτό το δρόμο σε εργαζόμενους, άλλα φυσικά πρόσωπα, προμηθευτές και τράπεζες να δεσμεύουν, να κατάσχουν και να εκποιούν κινητά ή ακίνητα στοιχεία της περιουσίας της, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις διογκούμενες απαιτήσεις τους.
Είναι η δεύτερη φορά που η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων των Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Γιώργου Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, χάνει τη δυνατότητα να λάβει προσωρινή διαταγή για τη λήψη προληπτικών μέτρων έναντι των πιστωτών της.
Το ίδιο αίτημα είχε υποβάλει και στις 9 Ιανουαρίου 2015, αλλά και τότε είχε εισπράξει την άρνηση της προέδρου υπηρεσίας των ασφαλιστικών μέτρων, κατόπιν παρέμβασης εργαζομένων και συνδικαλιστικών σωματείων.
Το απορριφθέν αίτημα της εταιρίας υποβλήθηκε χτες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησής της, με την οποία ζητεί να ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ποιοι άσκησαν παρεμβάσεις
Υπέρ της αίτησης τάχθηκαν με πρόσθετες παρεμβάσεις τους η πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ στη διαδικασία δεν παρέστησαν άλλα νομικά πρόσωπα με την ιδιότητα των πιστωτών. Οι εκπρόσωποι της ΕΒΕ ΑΕ προσκόμισαν στο δικαστήριο δηλώσεις 90 εργαζομένων, οι οποίοι παρείχαν τη συναίνεσή τους για την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης και τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο https://agelioforum.wordpress.com
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.