Loading…
Breaking News
recent

ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΕ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

@Σχέδιο βοήθειας, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) προς τους εργαζομένους σε μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το αίτημα αναφέρειποως μέσω του ΕΤΠ θα βοηθηθούν 1.633 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Αττική Γίνεται λόγος για απώλειες 1.633 εργαζομένων στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας που αποδίδονται στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, η οποία έχει πλήξει σοβαρά την ελληνική οικονομία. Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ.
@Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει αμεσως μαζί με όλα τα άλλα σωματεία του Τύπου (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, Λιθογράφοι, ΕΣΠΗΤ) 24ωρη προειδοποιητική απεργία στα Μέσα του Πήγασου, αν δεν ανακαλέσει η διοίκηση Μπόμπολα τα νέα εξοντωτικά μέτρα (απολύσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων) κατά των εργαζομένων που εχουν ήδη υποστεί μειώσεις και εκατοντάδες απολύσεις την τελευταία 5ετία. @“Στοπ” στους συνταξιούχους των γραφείων Τύπου θέλει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οδηγία που αναμένεται να δοθεί στους υπουργούς είναι να μην προσλάβουν συνταξιούχους ή στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αυτοί να παραιτηθούν της σύνταξής τους για το διάστημα που θα εργαστούν. Στόχος είναι να τοποθετηθούν άνεργοι δημοσιογράφοι ή υπηρεσιακοί παράγοντες.
@Έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών πήρε πριν από τις εκλογές ο ετήσιος προϋπολογισμός του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που στάλθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και άρα δεσμεύει σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη κυβέρνηση, αφού το ΑΠΕ ελέγχεται πλήρως από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός του Πρακτορείου ανέρχεται σε 8.271.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 εκατ. ευρώ προέρχονται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα (1,7 εκατ. ευρώ) από πωλήσεις υπηρεσιών του ΑΠΕ σε τρίτους. Το ποσόν που προϋπολογίζεται για την πληρωμή αμοιβών ανέρχεται σε 6,36 εκατ. ευρώ. Στα άλλα έξοδα του ΑΠΕ καταγράφονται 600.000 ευρώ προς τρίτους και 356.000 ευρώ για παροχές τρίτων, ενώ ο φόρος ανέρχεται σε 335.000 ευρώ. Στον προϋπολογισμό του ΑΠΕ επισυνάπτονται και τα στοιχεία του ισολογισμού του 2014, από τα οποία προκύπτει πως στο Πρακτορείο υπάρχουν διαθέσιμα ύψους 439.406 ευρώ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.