ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΕ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

@Σχέδιο βοήθειας, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) προς τους εργαζομένους σε μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το αίτημα αναφέρειποως μέσω του ΕΤΠ θα βοηθηθούν 1.633 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Αττική Γίνεται λόγος για απώλειες 1.633 εργαζομένων στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας που αποδίδονται στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, η οποία έχει πλήξει σοβαρά την ελληνική οικονομία. Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ.
@Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει αμεσως μαζί με όλα τα άλλα σωματεία του Τύπου (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, Λιθογράφοι, ΕΣΠΗΤ) 24ωρη προειδοποιητική απεργία στα Μέσα του Πήγασου, αν δεν ανακαλέσει η διοίκηση Μπόμπολα τα νέα εξοντωτικά μέτρα (απολύσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων) κατά των εργαζομένων που εχουν ήδη υποστεί μειώσεις και εκατοντάδες απολύσεις την τελευταία 5ετία. @“Στοπ” στους συνταξιούχους των γραφείων Τύπου θέλει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οδηγία που αναμένεται να δοθεί στους υπουργούς είναι να μην προσλάβουν συνταξιούχους ή στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αυτοί να παραιτηθούν της σύνταξής τους για το διάστημα που θα εργαστούν. Στόχος είναι να τοποθετηθούν άνεργοι δημοσιογράφοι ή υπηρεσιακοί παράγοντες.
@Έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών πήρε πριν από τις εκλογές ο ετήσιος προϋπολογισμός του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που στάλθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και άρα δεσμεύει σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη κυβέρνηση, αφού το ΑΠΕ ελέγχεται πλήρως από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός του Πρακτορείου ανέρχεται σε 8.271.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 εκατ. ευρώ προέρχονται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα (1,7 εκατ. ευρώ) από πωλήσεις υπηρεσιών του ΑΠΕ σε τρίτους. Το ποσόν που προϋπολογίζεται για την πληρωμή αμοιβών ανέρχεται σε 6,36 εκατ. ευρώ. Στα άλλα έξοδα του ΑΠΕ καταγράφονται 600.000 ευρώ προς τρίτους και 356.000 ευρώ για παροχές τρίτων, ενώ ο φόρος ανέρχεται σε 335.000 ευρώ. Στον προϋπολογισμό του ΑΠΕ επισυνάπτονται και τα στοιχεία του ισολογισμού του 2014, από τα οποία προκύπτει πως στο Πρακτορείο υπάρχουν διαθέσιμα ύψους 439.406 ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…