ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ...

Η αγωγή ενός μικρού αλλά υγιούς ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, του ΕΔΟΕΑΠ, κατά της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος για το «κούρεμα» των αποθεματικών του θα εκδικαστεί σε λίγους μήνες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Είναι ένας αγώνας που θυμίζει εκείνον του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ…Πρόκειται για τη μοναδική αγωγή ασφαλιστικού ταμείου και κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από την τότε Διοίκηση Σπανοπούλου με ομόφωνη απόφαση του εννεαμελούς ΔΣ του Ταμείου, που διεκδικεί 90.000.000 ευρώ, μη αποδεχόμενο το «κούρεμα» των αποθεματικών του που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, από τον νόμο του 1997, είχαν κατατεθεί στην ΤτΕ.
Το Ταμείο, με 20.000 περίπου ασφαλισμένους, είναι ΝΠΙΔ αυτοδιοικούμενο και η τότε Διοίκηση είχε δημόσια τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στο «κούρεμα» του Κοινού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου και είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και άλλοι ομολογιούχοι, κατά του μνημονιακού νόμου για το PSI και την υφαρπαγή της κοινωνικής ασφαλιστικής περιουσίας όλων των Ελλήνων.Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι όμως το μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο που κατέθεσε αγωγή με ισχυρή νομική τεκμηρίωση, ικανή πραγματολογική βάση αλλά και δυναμικό ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, κατηγορώντας ευθέως τη Διοίκηση Προβόπουλου για επιζήμια, καταχρηστική και αδιαφανή διαχείριση των αποθεματικών του ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ και ΜΕΤΑ το PSI της 9ης Μαρτίου 2012.
Η τότε πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία υπέγραψε με εντολή του ΔΣ την αγωγή αυτή, τοποθετείται σήμερα δημόσια για το θέμα, καθώς επίκειται η εκδίκαση και δύο χρόνια μετά οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί.
Πατήστε στο http://www.spanopoulou.gr/el/109 για να διαβάσετε την τοποθέτηση της Ελένης Σπανοπούλου, μέλους και σήμερα της Διοίκησης, για τον αγώνα αυτόν του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και το πλήρες κείμενο της αγωγής κατά της ΤτΕ.
Στο μεταξύ, συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητάει κατεπειγόντως η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Σε επιστολή προς τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη, το ΔΣ ζητάει επείγουσα συνάντηση προκειμένου να εκθέσει τα θέματα του Οργανισμού. Παράλληλα, θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Νίκο Παππά. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προώθηση της πρότασης για καθιέρωση αγγελιοσήμου στις ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…