ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ;

@Μεγάλη καταγράφεται η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης για τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο, αλλά τα αυξημένα ποσά που αναρτά η Media Services αφορούν μόνο την τηλεόραση και ελάχιστα το ραδιόφωνο. Για τον Μάρτιο η τηλεόραση απορρόφησε το 63,1% της διαφημιστικής αγοράς και έβαλε στα ταμεία της 83.778.017 ευρώ. Τα ποσά είναι μεικτά αλλά και πάλι η τηλεόραση εμφανίζει αύξηση στην εισροή διαφήμισης σχεδόν κατά 54%. Τα περιοδικά, σε αντίθεση, ύστερα από κάποιους μήνες ανόδου, τον Μάρτιο καταγράφουν μεγάλη μείωση της δαπάνης, έχοντας απορροφήσει 21.379.970 ευρώ, με ποσοστό πτώσης 13,39%. Οι εφημερίδες, επίσης, καταγράφουν μείωση κατά 9,5% και έχουν μεικτά διαφημιστικά έσοδα 20.251.325 ευρώ. Το ραδιόφωνο, τέλος, καταγράφει αύξηση κατά 6% και έχει απορροφήσει 7.304.415 ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015 δόθηκε συνολικά για διαφήμιση στα ΜΜΕ το ποσόν των 132.713.727 ευρώ έναντι 108.364.009 τον Μάρτιο του 2014, με το ποσοστό της αύξησης να ανέρχεται σε 22,47%. Σύμφωνα με τη MediaServices, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015 η διαφημιστική δαπάνη ανέρχεται σε 305.701.144 ευρώ. Από το ποσόν αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των καναλιών, περίπου το 45% αποτελεί φόρους και τέλη.
@Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) ζήτησε και είχε πρώτη από όλες τις Ενώσεις Ιδιοκτητών συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο. Στο επίκεντρο τέθηκε η παράνομη πλέον λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας, των οποίων οι βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας του ΕΣΡ είναι άκυρες! Τα ραδιόφωνα της περιφέρειας λειτουργούν κυριολεκτικά στον αέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε το καθεστώς αντισυνταγματικό. Οι ιδιοκτήτες έθεσαν στον γενικό γραμματέα και τα άλλα αιτήματά τους, σχετικά με την πληρωμή του αγγελιοσήμου και τις διαφημίσεις-χορηγίες. Ο Λ. Κρέτσος τούς διαβεβαίωσε πως η λειτουργία του περιφερειακού ραδιοφώνου θα στηριχθεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…