Loading…
Breaking News
recent

Πήρε 10 εκατ. κρατική επιχορήγηση και τώρα ζητάει να μπεί σε πτωχευτική διαδικασία!

 Δευτέρα συζητείται στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η έφεση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής (εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη») για την ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Κι αυτό ενώ η εταιρεία πριν λίγους μήνες χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με 10 εκατομμύρια ευρώ!
Αυτό το πρόγραμμα κρατικής αναδιάρθρωσης και επιδότησης εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης (κρατική ενίσχυση SA.33741, 2011/N), με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεπληρώσει τις οφειλές της προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, διεκδίκησε και πήρε δάνειο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα εξακολουθεί να χρωστάει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε πρώην και νυν εργαζόμενους, καθώς και 2,5 εκατ. ευρώ σε ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.
Ταυτόχρονα, συνέστησε από κοινού με το έτερο εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης (“Εκδοτική Βορείου Ελλάδος” της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης) την εταιρεία “Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ”. Μια κίνηση μονοπωλιακού χαρακτήρα που αντιβαίνει σαφέστατα τα περί αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν ήταν γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ενέκρινε τη χρηματοδότηση. Τα αντισταθμιστικά μέτρα που παρουσιάστηκαν για την αποτροπή αδικαιολόγητης στρέβλωσης του ανταγωνισμού, αποδείχθηκαν ότι ήταν προσχηματικά.
Τον Οκτώβριο του 2014 προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 πτωχευτικού κώδικα! –Το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα ένταξης στο άρθρο 99(απόφαση 20486/2014) με το επιχείρημα ότι την τελευταία τριετία η επιχείρηση εμφάνισε έντονα προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν σε συνδυασμό και με την κακοδιαχείριση της διοίκησης, αν και επιδοτήθηκε με το υπέρογκο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, όταν άλλες επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν με αποκλειστικά ίδια μέσα”. Στο δικαστήριο φάνηκε ότι οι παρουσιαζόμενοι ως πιστωτές που συμφωνούσαν με την ένταξη στο 99, ήταν μεταξύ άλλων μικρο-ομολογιούχοι (4.000.000 ευρώ) δυο εξωχώριων εταιριών συμφερόντων του ίδιου του μεγαλομετόχου Γιάννη Ρήγα, προς τον οποίον επίσης εμφανιζόταν ένα χρέος 400.000 ευρώ. Έχουμε δηλαδή, μία πλασματική συγκατάθεση των… πιστωτών!
Η “Μακεδονία” διά μέσου της δικηγόρου Βίκυ Σουλοπούλου που εκπροσωπεί τον Γιάννη Ρήγα (και στην ουσία διοικεί την εφημερίδα) καταθέτει έφεση ζητώντας εκ νέου να τεθεί υπό την προστασία των άρθρων 99 και 103 του πτωχευτικού κώδικα.Έφεση που εκδικάζεται αύριο 18 Μαϊου 2015.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Μάρτιο του 2015 ανέλαβε διευθυντική θέση στην εφημερίδα “Μακεδονία” ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, ο οποίος είναι υπόδικος αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για δάνειο 13 εκατ. ευρώ της  Proton Bank, την εποχή που  ήταν διοικητικό στέλεχος. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις 23 Μαρτίου 2015 η “Μακεδονία” προχώρησε σε προειδοποίηση απόλυσης τεσσάρων δημοσιογράφων επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας (Βασίλης Πάγκαλος, Κώστας Σιαμέλης, Μπάμπης Μπίκας, Κωστής Κεκελιάδης), από τους οποίους οι δύο τελευταίοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.