ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΡΤ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Η επόμενη μάχη για την ΕΡΤ θα διεξαχθεί στη Βουλή. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν να παρουσιάσουν ξεχωριστά τις θέσεις τους, ο επιλεγείς πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής και το διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης. Για το δεύτερο υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις, από το ΣΥΡΙΖΑ, τους απολυμένους της ΕΡΤ και τη Συσπείρωση. Ακούγεται πως θα στην Επιτροπή θα επιχειρηθεί να υπάρξει ισχυρό ανάχωμα ώστε να κριθεί αρνητικά η υποψηφιότητά του Λ. Ταγματάρχη. Ο Λ. Ταγματάρχης δέχεται σκληρή κριτική από πολλές πλευρές, κυρίως για τις επιλογές του αφού ανέλαβε το υπουργείο επικρατείας, ο Ηλίας Μόσιαλος, επί πρωθυπουργίας, Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά, ο Λ. Ταγματάρχης δέχθηκε ανελέητη επίθεση από Σιμο Κεδίκογλου και την ιδιωτική τηλεόραση για τη σύμβαση της ΕΡΤ με την TEAM, η οποία ήταν κατά 20% φθηνότερη σε σχέση με τη διοίκηση του Χ. Παναγόπουλου.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη και ο Σ. Στεφάνου και ο Λ, Ταγματάρχης απαλλάχθηκαν με βούλευμα, ενώ το Champions League μεταδόθηκε κανονικά από ΕΡΤ, ΔΤ και σήμερα από τη ΝΕΡΙΤ. Το υπουργείο επικρατείας απαντάει στην κριτική πως οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, ήταν κομματικές επιλογές, ενώ στην περίπτωση του Λ. Ταγματάρχη υπάρχει αποδειγμένη εμπειρία στην ΕΡΤ και την ιδιωτική τηλεόραση. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά αν είναι αρνητική η στάση των βουλευτών θα υπάρχει μια απόρριψη στην επιλογή του υπουργού Νίκου Παππά. Η διαδικασία στη συνέχεια ορίζει πως η απόφαση πρέπει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και το αρχικό 5μελές συμβούλιο θα ορίσει μια επιτροπή για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των απολυμένων της ΕΡΤ. Η αρχική πρόβλεψη κάνει λόγο για την πρόσληψη 1.500 εργαζομένων και η εκτίμηση είναι πως χρειάζονται 3 μέρες για την ολοκλήρωσή της διαδικασίας. Η κυβέρνηση θέλει να βγει το λογότυπο της ΕΡΤ στον αέρα πριν από το διαγωνισμό της Eurovision της 23ης Μαϊου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…