ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΑΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ- ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

@Μεγάλες αντιδράσεις υπάρχουν εντός και tagmatarxis1_630_400εκτός ΕΡΤ, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη νέα ΕΡΤ. Όπως επίσης υπάρχουν αντιδράσεις για τον Διονύση Τσακνή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Και ενώ τον Διονύση Τσακνή δεν τον γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι ασχολούντες με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ, το “νέο” παλιό διευθύνοντα σύμβουλο τον ξέρουν αρκετά καλά. Από την προηγούμενη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ για 18 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και την αλλαγή της διοίκησης με κυβέρνηση Ν.Δ… Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι ποια ακριβώς πολιτική για τη νέα ΕΡΤ θέλει να υλοποιηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στα συρτάρια αυτής της παλιάς ΕΡΤ που εκσυγχρονιζόταν και έπρεπε γενικώς να μειώσει ανθρώπους, σταθμούς, μισθούς, κ.λ.π., υπήρχε ως βάση το περίφημο σχέδιο Μόσιαλου. Το θυμόμαστε; Σε αυτό το σχέδιο ειδικά ο Λ.Ταγματάρχης είχε εντρυφήσει τεχνοκρατικά. Θεωρώντας για παράδειγμα πως οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ δεν έχουν θέση στο σώμα της ΕΡΤ (!), είναι πολυτέλεια τα δυο δημόσια τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι τόσο αναγκαία η εσωτερική παραγωγή, κ.λ.π.Ποιο ακριβώς σχέδιο λοιπόν θα υλοποιήσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος ως “τεχνοκράτης” των ΜΜΕ; Για τον τομέα των ειδήσεων, από όσο καταλαβαίνουμε, θα υπάρξει διαχωρισμός …εξουσιών.
@Είναι οριστικό. Ο Διονύσης Τσακνής θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ και ο Λάμπης Ταγματάρχης ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Στο ΔΣ θα συμμετέχουν ακόμη, ο Νίκος Τρανός και η Έλλη Παπακωνσταντίνου.
@Περίεργα παιχνίδια σε βάρος της νεοσυσταθείσας ΕΡΤ και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου ΔΣ ετοιμάζονται να παίξουν η διοίκηση αλλά και εργαζόμενοι που έστησαν και στήριξαν τη ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται από αύριο ή πιθανότατα από τη Δευτέρα, στη συχνότητα που εκπέμπει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να αντικαταστήσουν το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ με το λογότυπο της ΕΡΤ. Στόχος είναι να θολώσουν τα νερά και να προκαλέσουν σύγχυση στο τηλεοπτικό κοινό με απώτερη επιδίωξη να διασφαλίσουν τις θέσεις που κατείχαν στο μόρφωμα της ΔΤ που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ΝΕΡΙΤ. Τις μεθοδεύσεις αυτές πληροφορήθηκαν και κατήγγειλαν και οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ που αρνήθηκαν να ενταχθούν στη ΔΤ και την ΝΕΡΙΤ και ετοιμάζονται να αντιδράσουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…