Loading…
Breaking News
recent

Τηλεοπτικές άδειες και νέα τζάκια στην ατζέντα Τσίπρα

Πίσω από τις Κάμερες
στο ΠΡΙΝ
Η κυβέρνηση λέει πως θα δώσει τις άδειες στην τηλεόραση, κάνοντας δημοπρασία.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως  στην περίπτωση που το σχέδιο  αυτό υλοποιηθεί, τις νέες άδειες θα τις πάρει οποιος μπορεί σε οποιαδήποτε μορφή να διαθέσει τα περισσότερα χρήματα. Στην πρώτη φάση, το 1989, οι άδειες, χαρίστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ, χωρίς αντάλλαγμα υπέρ του κράτους, και χτίστηκε η διαπλοκή,  εικοσιέξι χρόνια αργότερα αυτό που ενδεχομένως να αλλάξει είναι τα ονόματα των μετόχων στα κανάλια, ταυτόχρονα με την απαίτηση για την πληρωμή των αδειών
Όλοι- πλην των ιδιοκτητών των σταθμών- έχουν παρατηρήσει και δεχθεί πως με όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μια κλειστή αγορά. ως και σήμερα οι άδειες δεν προκηρύσσονται, ενώ τον έλεγχο επί των συχνοτήτων των έχουν τα αφεντικά της τηλεόρασης με άλλη εμπορική ονομασία. Αυτή η κατάσταση δεν εκπλήσσει. Κι αν ο Καραμανλής υποσχόταν σύγκρουση με τους νταβατζήδεες, ο Τσίπρας λέει πως θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα εφαρμόσει δηλαδή τους δικούς του νόμους.
Στην Ελλάδα τα νοικοκυριά βλέπουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 4 ώρες τηλεόραση. Η κατοχή ή και κατάληψη της συχνότητας δίνει μια τεράστια δύναμη σε όσους μπορούν να μεταδώσουν σήμα. Κι αφού το προνόμιο αυτό, κατάφερε να το χάσει αριστερά, η πίτα μοιράζεται και θα ξαναμοιραστεί μεταξύ των επιχειρηματιών. Η εικόνα των μνημονιακών δημοσιογράφων που ξιφουλκούν κατά της κοινωνίας και φιλοξενούν συνεχώς Βορίδη και Γεωργιάδη είναι το καλύτερο άλλοθι για τις αλλαγές που θα έρθουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε κάθε τόνο πως δεν είναι απέναντι από τους επιχειρηματίες. Όταν λοιπόν τελειώσει με τα μνημονιακά καναλια, με ποιους  θα αντικαταστήσει όσους αποχωρήσουν από το πεδίο; Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται είναι τραπεζίτες, εφοπλιστές, Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, φαρμακοβιομήχανοι και άλλοι, υπόσχονται στην κυβέρνηση επενδύσεις, φτάνει να πάρουν τις άδειες. Κι επειδή «ο πνιγμένος από την μαλλιά του πιάνεται» και καθώς αυτές οι συναστροφές με τους ισχυρούς, ασκούν ισχυρή γοητεία, η κυβέρνηση που δηλώνει πως παίρνει δύναμη από το λαό, εξασφαλίζει υποστήριξη και υποσχέσεις από τα νέα τζάκια.
Ο Τσίπρας θα κριθεί, αν καταφέρει και παραμείνει στην εξουσία, από τη μοιρασιά που θα κάνει και από τις ισορροπίες που θα δημιουργήσει στα ΜΜΕ. Επιχειρεί να αμφισβητήσει τα όσα κερδισαν οι ιδιοκτήτες της τηλεόρασης την τελευταία 5τία του Μνημονίου, καθώς είναι ευάλωτος στόχος, το κεντρικό όμως ερώτημα είναι τι θα Κάνει με την ισχύ της τηλεόρασης που θα έχει στα χέρια του. Αν η απάντηση μπορεί να δοθεί από τις μεθοδεύσεις και τις επιλογές στην ΕΡΤ, τότε πρέπει να ανησυχούμε!
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.