ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ Η ΠΛΕΥΡΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

@Πάμε και βλέπουμε. Χωρίς τη λήψη απόφασης έληξε το ΔΣ των μετόχων του Mega με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δήλωσε πως θα συμμετάσχει στο μερίδιο που του αναλογεί στη σχεδιαζόμενη αύξηση, ενώ δεν τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης. Η συζήτηση κύλησε χωρίς να πιστοποιηθεί ούτε το ποσόν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που έχει εκτιμηθεί πως θα είναι στα 15 εκατ. ευρώ. Εάν δεν υπάρξει άλλη συνάντηση μέσα στην εβδομάδα μεταξύ των μετόχων, θα τοποθετηθούν διά των εκπροσώπων τους στην ετήσια γενική συνέλευση της 26ης Μαΐου. Επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης θα υπάρξει συζήτηση και απόφαση ή και αναβολή… Αν ληφθεί απόφαση για αύξηση του κεφαλαίου και δεν συμμετάσχουν οι άλλοι μέτοχοι, θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο νέων εταιρειών, όπως οι Αττικές Εκδόσεις.Αν και δεν έγινε αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης, από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη υπάρχει η πρόταση να καταθέσει το ποσόν των 17 εκατ. ευρώ και να αναλάβει το 51% της τηλεοπτικής εταιρείας.
@Παραμένει το καθεστώς της εκμετάλλευσης των τηλεθεατών με τα τηλεπαιχνίδια της απάτης. Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πίεσε και τελικά μετέφερε τις αρμοδιότητες του ελέγχου των τηλεπαιχνιδιών από το ΕΣΡ στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων με το άρθρο 106 του ν. 4209/2013 (Α 253), που αναμόρφωσε το άρθρο 53 του ν. 4002/2011 (Α 180). Τα τηλεπαιχνίδια επέστρεψαν στις οθόνες, η ΕΕΕΠ όμως δεν εξέδωσε τον Κανονισμό που προβλεπόταν από τον νόμο και το Δημόσιο αναγκάστηκε να επιστρέψει 920 εκατ. ευρώ από πρόστιμα που είχε επιβάλει το ΕΣΡ. Η ΕΕΕΠ στη συνέχεια άλλαξε στάση και ζήτησε την κατάργηση του σχετικού νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τώρα η υπόθεση θα πρέπει να απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Επικρατείας Ν. Παππά αν δεν θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί η τηλεόραση… σαν κουλοχέρης. @Λουκέτο στην «Τυποεκδοτική» και επίσημα. Η στρατηγική απομάκρυνσης του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ συνεχίζεται. Πρώτα το Καλοκαίρι του 2013 πουλήθηκαν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, τα οποία και κατέληξαν , το πρώτο στον κύκλο συμφερόντων του Φιλιππου Βρυώνη και το δεύτερο στο Γιάννη Κουρτάκη. Οι προσπάθειες για να πουληθεί το ιστορικό τυπογραφείο του ΚΚΕ που έγινε τους τελευταίους 9 μήνες δεν είχαν αποτέλεσμα ενώ η εταιρεία δεν κατάφερε να ενταχθεί στο άρθρο 99 περί πτωχευτικής διαδικασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…