ΣΤΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

@Με νομοθετική ρύθμιση ζητά η Διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ να ενταχθούν ασφαλιστικά στο Ταμείο οι εργαζόμενοι που δεν διαθέτουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στα Μέσα και αμείβονται με δελτίο παροχής. Το ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ταμείου Π. Αντωνοπούλου κατά την παρουσίαση του απολογισμού της προηγούμενης Διοίκησης. Στο νέο ΔΣ αντιπρόεδρος εκλέχθηκε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς. Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ κατάφερε να πάρει από το ΙΚΑ τα χρωστούμενα από διαδοχικές συντάξεις, να εισπράξει από χρέη αγγελιοσήμου και να εκκαθαρίσει το μητρώο ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμά του να φθάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Το πλεόνασμα για το 2014 ανέρχεται σε 20.123.991 ευρώ και μόνο ένας τομέας του Οργανισμού, το ΤΣΕΥΠ, είναι ζημιογόνος. Μεγάλη είναι επίσης η ακίνητη περιουσία του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, η οποία -όπως όλα δείχνουν- βαίνει προς «αξιοποίηση» από τη νέα Διοίκηση. Στην ακίνητη περιουσία του Ταμείου ανήκουν δύο ξενοδοχεία, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ιδιόκτητη έκταση στην Ακαδημία Πλάτωνος και αρκετά καταστήματα και κτίρια.
@Προς ένταξη στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ οδεύουν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι που απασχολούνται σε γραφεία Τύπου αθλητικών οργανισμών και φορέων. Η σχετική τροπολογία, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, αναμένεται να κατατεθεί στα γραφεία των αρμόδιων υπουργών ώστε να ενταχθεί σε σχετικό νομοσχέδιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…