Loading…
Breaking News
recent

Μετά τις «λευκές» και «τυφλές» περιοχές της ψηφιακής, άρχισαν και οι παρεμβολές!

@Καθημερινά αποδεικνύεται η πλήρης αποτυχία του ψηφιακού μοντέλου που επέβαλαν για την ελληνική τηλεόραση οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε άριστη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες-μετόχους της Digea. Μετά τα «λευκά» σημεία του ψηφιακού χάρτη και τα «τυφλά» σημεία των εγκατεστημένων πομπών, αποκαλύπτεται άλλο ένα σοβαρό θέμα: των παρεμβολών από όμορα κράτη. Το πρώτο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Κέρκυρα, όπου οι κάτοικοι χάνουν το τηλεοπτικό σήμα λόγω ισχυρών παρεμβολών από την ψηφιακή τηλεόραση της Ιταλίας. Στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων αναγκάστηκε να δώσει απαντήσεις η Digea. Με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε πως τα προβλήματα οφείλονται σε παρεμβολές της Ιταλίας και πως έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με την Digea, οι «συγκεκριμένοι δίαυλοι είναι κατοχυρωμένοι για χρήση από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), και οι γειτονικές χώρες οφείλουν να περιορίσουν τις εκπομπές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκαλούν παρεμβολές στις συγκεκριμένες συχνότητες». Είναι, όμως, αλήθεια αυτό; Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα. Κι αυτό γιατί ο καθηγητής Αθανάσιος Κανάτας, που είχε φτιάξει τον πρώτο ψηφιακό χάρτη, λίγο μετά την αλλαγή του με παρεμβάσεις των παρόχων δικτύου και της ΕΕΤΤ, είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους φαινόμενα. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα πως ο ψηφιακός χάρτης της ΕΕΤΤ σχεδιάστηκε με διαφορετικό πρότυπο λήψης από αυτό που είχε κατοχυρώσει η Ελλάδα στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών και ότι σύντομα θα υπάρξουν προβλήματα ισχυρών παρεμβολών από όμορες χώρες σε αρκετά κέντρα εκπομπής!
@Ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ τη βραδιά της 11 Ιουνίου 2013.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ τη βραδιά της 11 Ιουνίου 2013.
Ποια μορφή θα έχει η ΕΡΤ που θα επανέλθει στις οθόνες; Θα έχει τον ίδιο αριθμό ΜΜΕ που διέθετε πριν από το λουκέτο ή θα επιχειρηθεί μια παραλλαγή του σχεδίου του Ηλία Μόσιαλου; Οι αποφάσεις ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα, που από την 11η Ιουνίου 2013 ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση για την επαναφορά της ΕΡΤ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εδώ και καιρό μια εισήγηση που προβλέπει συρρικνωμένη ΕΡΤ. Και κάνει λόγο για δύο κύρια προγράμματα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, υιοθετώντας τη βασική ιδέα του σχεδίου Μόσιαλου, που είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Λάμπη Ταγματάρχη το 2011 την κατάργηση της ΕΤ1, ενώ η εταιρεία είχε κερδοφορία 56,9 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα η ιδέα αυτή επανέρχεται, με στόχο τον σταδιακό περιορισμό των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο. Η ιδέα περιλαμβάνει την άμεση έναρξη ενός προγράμματος και τη μετάθεση για τον Σεπτέμβριο της λειτουργίας της ΕΡΤ3 (που ήδη μεταδίδει πρόγραμμα, χωρίς διακοπή, από το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 και μετά). Επί της μείωσης του αριθμού των κύριων προγραμμάτων της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Η ιδέα περιλαμβάνει τη μείωση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατάργηση του Kosmos και η αντικατάστασή του από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, απόφαση που θα ευνοήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper, ο οποίος μεταδίδει περίπου το ίδιο πρόγραμμα. Επίσης, προτείνεται η μείωση των περιφερειακών σταθμών από 19 σε 11. Η βασική ιδέα είναι να εκπέμπει ένας σταθμός ανά περιφέρεια, κάτι που θα έχει επιπτώσεις σε Θράκη (Ορεστιάδα – Κομοτηνή), Ιόνιο (Κέρκυρα – Ζάκυνθος), Μακεδονία (Κοζάνη – Φλώρινα), Θεσσαλία (Λάρισα – Βόλος) και Κρήτη (Ηράκλειο – Χανιά). Για την κατάργηση των σταθμών της Θράκης εξέφρασε αντιρρήσεις ο πρωθυπουργός.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της Μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
Από το Blogger.