Διευθυντικοί εκβιασμοί για νέες μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ

Ο Ψυχάρης ρίχνει το «μπαλάκι» των περικοπών σε Καρακουση και Μητρόπουλο

Μνημόνιο περικοπών 30% στις συνολικές δαπάνες του ΔΟΛ βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά κυρίως νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών του συντακτικού αλλά και του διοικητικού προσωπικού.
Η περσινή δέσμευση προς τους συντάκτες για πάγωμα απολύσεων και διατήρηση των ήδη μειωμένων μισθών, που υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν για μια πενταετία, πάει περίπατο.
Διευθυντικά στελέχη στο «ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ» και το in.gr ήδη έχουν αρχίσει και καλούν τους εργαζόμενους, στους οποίους θέτουν το δίλημμα:.. 
«Ή υπογράφεις καινούργιους όρους με τις νέες μειώσεις ή απολύεσαι με αποζημίωση σε δόσεις». 
Σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρούνται αλλαγές στους όρους απασχόλησης, ώστε να υπάρξουν και παραιτήσεις και να μην καταβληθούν αποζημιώσεις.
Στην ουσία πρόκειται για αναδιάρθρωση προσωπικού, η οποία ωστόσο προϋποθέτει διαβούλευση με τα σωματεία και τριμερή με τον υπουργό Εργασίας.
Αντί όμως να ζητήσει η ΕΣΗΕΑ την παρέμβαση Σκουρλέτη και να κληθεί ο πρόεδρος του ΔΟΛ και μέλος της ΕΣΗΕΑ  Στ. Ψυχάρης,προτίμησε να καλέσει κρυφά τη Δευτέρα το μεσημέρι τους διευθυντές από το «ΒΗΜΑ» και τα  «ΝΕΑ», Α. Καρακούση και Δ. Μητρόπουλο αντίστοιχα,  για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και η πλειοψηφία του ΔΣ να δείξει ότι δήθεν κάτι κάνει.
Άλλωστε, το ίδιο είχε γίνει -για ξεκάρφωμα- με τις μαζικές απολύσεις του 2012 στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ.
Ευτυχώς που βγαίνουν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
- από τις Τυπολογίες
- Διαβάστε τι έγραφαν οι zoornalistas σχετικά: Ποιος (τελικά) κάνει κουμάντο στη Μιχαλακοπούλου;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…