Το Δικαστήριο έδωσε αναβολή της καταβολής των 24 εκατ. ευρώ από τα κανάλια

@Δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους για τη χρήση συχνοτήτων οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ενώ η κυβέρνηση έχει ανεβάσει τον πήχη των καταγγελιών έναντι των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα Μέσα, οι τελευταίοι κατάφεραν, με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο που έκρινε ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις του νόμου και επομένως δεν υποχρεούνται να πληρώσουν. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε πως η βεβαίωση των οφειλών από την αρμόδια ΔΟΥ έγινε την 30ή ημέρα, συνεπώς δεν τηρήθηκε ο νόμος που ορίζει πως πρέπει να περάσουν 30 ημέρες μέχρι να γίνει η πράξη. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει μία ακόμη ημέρα για να βεβαιώσει τις οφειλές. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επί του συνόλου της οφειλής, κάτι που σημαίνει πως, αν και τα χρέη είναι βεβαιωμένα, δεν μπορούν να πληρωθούν, πριν συζητηθεί η προσφυγή.
@Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αναμένουν την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο. Τουλάχιστον δύο σταθμοί, το Mega και ο ΣΚΑΪ, έχουν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ χρήση της προσωρινής αναστολής κάνουν όλοι, πλην του E-TV, που απείχε από τη συνολική «κινητοποίηση». Πάντως, το λάθος στη βεβαίωση της οφειλής με βάση την πρόβλεψη του νόμου δείχνει το λιγότερο ερασιτεχνισμό. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν πως κατά… 70% η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαιτώντας την πληρωμή του τέλους χρήσης συχνοτήτων, είναι λανθασμένη, αν και από το υπουργείο βεβαιώνουν πως είναι απόλυτα σωστή. Το θέμα, πάντως, θα κριθεί στο ΣτΕ, όπου έχει εισαχθεί από το 2013 και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…