Loading…
Breaking News
recent

Νέο ΔΣ στην ΕΡΤ, με σημαντικά κενά

Συνολικά 153 αιτήσεις κατατέθηκαν στο υπουργείο Επικρατείας για τον διαγωνισμό συγκρότησης του ΔΣ της ΕΡΤ. Αρχικά επιλέχθηκαν 13 άτομα, σύμφωνα με όσα είπε στο Κοινοβούλιο ο Νίκος Παππάς, και στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μάχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έγινε μεταξύ του Νίκου Μιχαλίτση και του Λάμπη Ταγματάρχη, με τον δεύτερο να επικρατεί έναντι του πρώην τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς παραιτήθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης από τη διοίκηση του thetoc, όπως προέκυψε από τη διαδικασία, ενώ ξεκίνησε, όπως είπε, η διαδικασία πώλησης του 20% που κατέχει στην εταιρεία του σάιτ, Times of Change.
Ο Λάμπης Ταγματάρχης κατά την πολύωρη διαδικασία δεν θυμόταν πως είχε περάσει ήδη δύο φορές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Την πρώτη όταν επιλέχθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με υφυπουργό τον Τηλέμαχο Χυτήρη, για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Γαμπρίτσο, που είχε υποβάλει παραίτηση, και τη δεύτερη μετά τη λήξη της θητείας του ΔΣ, με αρμόδιο υφυπουργό τότε τον Ηλία Μόσιαλο. Τώρα, ο Λάμπης Ταγματάρχης επιστρέφει στην ΕΡΤ με ορίζοντα πενταετίας, χωρίς δοκιμαστική περίοδο, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Με πενταετή θητεία ορίστηκαν επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας Διονύσης Τσακνής και μαζί του ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, η σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και ο εικαστικός, αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Τρανός. Εκκρεμεί η πλήρωση δύο ακόμη θέσεων με πρόσωπα που θα εκλέξουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Εντύπωση προκαλεί το ότι στο σχήμα δεν βρίσκεται κανένας νομικός, αν και η ΕΡΤ έχει πλείστες ανοικτές υποθέσεις στα δικαστήρια, ούτε κάποιος με πιστοποιημένες γνώσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αν και πρόκειται για στήσιμο μιας εταιρείας από την αρχή. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί από τον χώρο του πολιτισμού.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.