Νέο ΔΣ στην ΕΡΤ, με σημαντικά κενά

Συνολικά 153 αιτήσεις κατατέθηκαν στο υπουργείο Επικρατείας για τον διαγωνισμό συγκρότησης του ΔΣ της ΕΡΤ. Αρχικά επιλέχθηκαν 13 άτομα, σύμφωνα με όσα είπε στο Κοινοβούλιο ο Νίκος Παππάς, και στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μάχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έγινε μεταξύ του Νίκου Μιχαλίτση και του Λάμπη Ταγματάρχη, με τον δεύτερο να επικρατεί έναντι του πρώην τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς παραιτήθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης από τη διοίκηση του thetoc, όπως προέκυψε από τη διαδικασία, ενώ ξεκίνησε, όπως είπε, η διαδικασία πώλησης του 20% που κατέχει στην εταιρεία του σάιτ, Times of Change.
Ο Λάμπης Ταγματάρχης κατά την πολύωρη διαδικασία δεν θυμόταν πως είχε περάσει ήδη δύο φορές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Την πρώτη όταν επιλέχθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με υφυπουργό τον Τηλέμαχο Χυτήρη, για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Γαμπρίτσο, που είχε υποβάλει παραίτηση, και τη δεύτερη μετά τη λήξη της θητείας του ΔΣ, με αρμόδιο υφυπουργό τότε τον Ηλία Μόσιαλο. Τώρα, ο Λάμπης Ταγματάρχης επιστρέφει στην ΕΡΤ με ορίζοντα πενταετίας, χωρίς δοκιμαστική περίοδο, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Με πενταετή θητεία ορίστηκαν επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας Διονύσης Τσακνής και μαζί του ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, η σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και ο εικαστικός, αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Τρανός. Εκκρεμεί η πλήρωση δύο ακόμη θέσεων με πρόσωπα που θα εκλέξουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Εντύπωση προκαλεί το ότι στο σχήμα δεν βρίσκεται κανένας νομικός, αν και η ΕΡΤ έχει πλείστες ανοικτές υποθέσεις στα δικαστήρια, ούτε κάποιος με πιστοποιημένες γνώσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αν και πρόκειται για στήσιμο μιας εταιρείας από την αρχή. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί από τον χώρο του πολιτισμού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…