Loading…
Breaking News
recent

Στη Βουλή η ερήμωση των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη

@Η πλήρης απαξίωση των εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη από τα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και τα προβλήματα των τεχνικών της τηλεόρασης έφθασαν στη Βουλή μέσα από δύο ερωτήσεις τις οποίες κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη Μακεδονία. Η πρώτη ερώτηση αφορά τις εφημερίδες του συγκροτήματος Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ (των Αλ. Μπακατσέλου, Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα), που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο». Όπως σημειώνουν οι βουλευτές Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα και Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας έχει ξεπεράσει πλέον τους εννέα μήνες, ενώ οι θέσεις εργασίας μετά τις αθρόες απολύσεις αλλά και τον εξαναγκασμό σε «εθελούσιες» εξόδους μειώθηκαν σχεδόν σε 125 από 380. Η διοίκηση της εταιρείας έχει σχεδόν έτοιμο «σχέδιο διάσωσης» της επιχείρησης που προβλέπει δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας (κάνει λόγο για «εθελούσια» αποχώρηση 45 εργαζομένων) χωρίς καταβολή των οφειλών προς τους εργαζομένους, δηλαδή των δεδουλευμένων αποδοχών και των νόμιμων αποζημιώσεων.
2Την ίδια ώρα, συμμετέχει μαζί με τη «Μακεδονία» σε τρίτη εταιρεία, τις Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ, η οποία έχει επιδοτηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο. Οι βουλευτές ρωτάνε τους υπουργούς Εργασίας, Υποδομών, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Η δεύτερη ερώτηση, που υπογράφεται από έντεκα βουλευτές της περιφέρειας, αφορά τους τεχνικούς της τηλεόρασης και συγκεκριμένα την κατάργηση της προϋπόθεσης να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνικού τηλεόρασης και κινηματογράφου. Οι βουλευτές Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Λεουτσάκος Ευστάθιος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Γαϊτάνη Ιωάννα, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Σταθάς Ιωάννης, Σκούφα Ελισάβετ (Μπέττυ), Σωτηρίου Ελένη και Βαρδάκης Σωκράτης ρωτάνε τους αρμόδιους υπουργούς αν έχουν την πρόθεση να επαναφέρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος ως προϋπόθεση για εργασία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο και αν θα ενταχθεί ο κλάδος των τεχνικών στο αγγελιόσημο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.