Loading…
Breaking News
recent

Αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ

Σύντομα το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ξέρουμε και... ζούμε ώς τώρα.
Στις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ραδιόφωνα, τις ιστοσελίδες. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει τάξη, να μη συνεχιστεί το γνώριμο άναρχο σκηνικό των τελευταίων χρόνων.
Γι’ αυτό και βλέπουμε τους... βαρόνους της ενημέρωσης να μη νιώθουν το έδαφος και τόσο στέρεο κάτω από τα πόδια τους.
Οι άδειες μόνο για τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας, που φαίνεται πως θα είναι λίγες τον αριθμό, πιθανότατα μόλις τρεις, δημιουργούν μία περίεργη κατάσταση.
Προμηνύονται συγχωνεύσεις, αποκλεισμοί, διεργασίες, αλλά και μείωση θέσεων εργασίας.
Γι’ αυτό και οι επιθέσεις. Ισως γιατί κάποιοι καλούνται να πληρώσουν έπειτα από πολλά..
χρόνια. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ο αποκλεισμός του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά από τα συστημικά ΜΜΕ.
Ούτε και οι αποκαλύψεις στο «Βήμα», προ διμήνου, για τον ίδιο, που είναι αρμόδιος για τα ΜΜΕ, πως έχει πέσει στη δυσμένεια του πρωθυπουργού.
Παραδόξως ο Νίκος Παππάς συνταξιδεύει με τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις... επικίνδυνες αποστολές στα διάφορα Eurogroup και παραμένει κορυφαίος συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Είναι και η νέα ΕΡΤ προ των πυλών. Με τον Λάμπη Ταγματάρχη να φιλοδοξεί, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, να στήσει έναν ανταγωνιστικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Κι άλλος παίκτης στο προσκήνιο, τον οποίο κάποιοι είχαν φροντίσει να αποκλείσουν τα τελευταία χρόνια.
Και υπάρχει κι ένας ακόμη απρόβλεπτος αντίπαλος που προέκυψε εσχάτως: το κανάλι της Βουλής το οποίο κοντεύει να γίνει... εμπορικό, αφού «χτυπάει» υψηλή τηλεθέαση.
Ενα αρνητικό στην υπόθεση των ΜΜΕ είναι η ελλιπής σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, της αρμόδιας για τα ΜΜΕ Ανεξάρτητης Αρχής.
Μόνο τέσσερα μέλη διαθέτει αντί για επτά. Πώς θα λειτουργήσει έτσι; Και πώς θα λαμβάνει αποφάσεις; Η συμπλήρωσή του είναι απαραίτητη συνθήκη για την κυβέρνηση, αν θέλει να βαδίσει στο μονοπάτι της νομιμότητας.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.