ΠΑΡΟΧΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΤ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ

@Μια νέα εταιρεία, θυγατρική της ΕΡΤ αλλά με δικό της Καταστατικό, διαφορετικό από της μητρικής, αυτόνομο διοικητικό συμβούλιο, δικό της Κανονισμό λειτουργίας και δικό της, αυτοτελές προσωπικό, ιδρύει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Η εταιρεία, που θα αποκτήσει διακριτικό τίτλο με απόφαση του ΔΣ της, θα είναι ο κρατικός πάροχος δικτύου, που θα ανταγωνίζεται στην αγορά την Digea. Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, η θυγατρική εταιρεία πάροχος δικτύου της ΕΡΤ θα μπορεί να παρέχει μέσω του δικτύου της μεταφορά και διανομή τηλεοπτικού σήματος πανελλαδικά και περιφερειακά, όπως και υπηρεσίες ήχου και ραδιοφώνου, δεδομένων και διαδικτύου. Η νέα εταιρεία θα ελέγχεται από την ΕΕΤΤ και οφείλει να τηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ορίζει ο νόμος για το δίκτυό της. Υποχρέωσή της θα είναι να προσφέρει υπηρεσίες στο κοινό στο σύνολο της χώρας, ως καθολικός πάροχος δικτύου, στο 100% δηλαδή του πληθυσμού.
@Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ και θα διοικείται από επταμελές ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο που θα διορίζονται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Μέλη του ΔΣ θα μπορούν να είναι εργαζόμενοι της μητρικής εταιρείας, ενώ τα πέντε μέλη εκπρόσωποι του Δημοσίου θα διορίζονται από τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Υποδομών. Στο ΔΣ θα μετέχουν και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Η εταιρεία θα έχει δικό της προσωπικό, το οποίο θα διατεθεί από τη μητρική εταιρεία στη θυγατρική με σύμβαση, ενώ το ΔΣ θα μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες για εξειδικευμένες ανάγκες της εταιρείας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…