ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

@Με ένα απορρυθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας στα ΜΜΕ οδηγείται η χώρα σε εκλογές. Το ΕΣΡ, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λειτουργεί με τέσσερα μέλη αντί για επτά, ενώ ένα από αυτά, η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, είναι η μητέρα της προέδρου της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα τεθεί τις επόμενες ημέρες ζήτημα ασυμβίβαστου λόγω του πρώτου βαθμού συγγένειας, ώστε να μην μπορεί να μετέχει στις συζητήσεις της Αρχής η Λίνα Αλεξίου, σε όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο. Η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» λόγω της προκήρυξης εκλογών μετατίθεται για την επόμενη κυβέρνηση. Ένα άλλο ζήτημα που παρέμεινε κι αυτό ορθάνοιχτο είναι του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Η συζήτησή του μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, μαζί με το σχέδιο νόμου για τις άδειες. Τέλος, τέθηκε σε διαβούλευση και ένα κουτσό σχέδιο νόμου για το internet, το οποίο δεν ρύθμιζε κάποια από τα βασικά ζητήματα, αυτά της εργασίας, της τιμολόγησης των εσόδων εντός Ελλάδος και της πνευματικής ιδιοκτησίας. Το σχέδιο ίδρυε και έναν φορέα που θύμιζε το βρετανικό Film Institute, την ώρα που οι «θεσμοί» καταργούσαν τον ειδικό φόρο στους κινηματογράφους, που ενίσχυε την κινηματογραφική παραγωγή.
@Η κατάργηση της οργανωτικής αυτοτέλειας της ΕΡΤ3, όπως προκύπτει από το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ αλλά και βουλευτών της πόλης και της Μακεδονίας. Ήδη η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που έστειλε και επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ, είχαν συνάντηση με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ορίζει ο νέος Κανονισμός, ώστε να αποτραπεί. Η Ένωση Συντακτών, από τη δική της πλευρά, στην επιστολή της στον Λάμπη Ταγματάρχη δηλώνει πως με το σχέδιο αυτό προχωρά ουσιαστικά η κατάργηση της προβλεπόμενης από τον νόμο προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 και απογυμνώνεται από τις αρμοδιότητές της η Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, που μετατρέπεται σε φτωχό συγγενή της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να αναφέρεται στην Αθήνα ακόμη και για φωτοτυπικό χαρτί. Οι κυβερνητικοί πολιτικοί της Θεσσαλονίκης και η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητούν να αλλάξουν οι διατάξεις στον Κανονισμό Λειτουργίας και να μείνει η ΕΡΤ3 αυτόνομη και ανεξάρτητη οργανωτική μονάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…