ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΣΤΗΝ “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ”

@Παρέμβαση υπέρ της αυτοτέλειας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, καταθέτοντας πλήρεις αναλογιστικές μελέτες, έκανε η διοίκηση του ασφαλιστικού οργανισμού των ΜΜΕ, αποστέλλοντας στην Επιτροπή Σοφών του υπουργείου Εργασίας τον σχετικό φάκελο. Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό ως προαπαιτούμενο του τρίτου Μνημονίου περιλαμβάνουν και τον χώρο των ΜΜΕ, με ένταξη των Ταμείων τους στον ενιαίο ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ τάχθηκε ομόφωνα κατά της προοπτικής αυτής, αποστέλλοντας έναν πλήρη φάκελο με στοιχεία και μελέτες στην αρμόδια Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ώστε να πάει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου. Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου σημειώνει και τη θέση του Ταμείου για το αγγελιόσημο, για το οποίο τεκμηριώνει πως αποτελεί «ανταποδοτικό τέλος», κάτι που έχουν αποδεχθεί νομικά και τα αρμόδια όργανα του κράτους.
@Το αγγελιόσημο αντικαθιστά την εργοδοτική εισφορά, τονίζει η Γ. Αντωνοπούλου, και ως εκ τούτου τυχόν κατάργησή του «αντιστρατεύεται τις υποχρεώσεις τις οποίες η χώρα έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεννόησης». Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ κατέθεσε την έκθεση-μελέτη νομικής αξιολόγησης από τον επίκουρο καθηγητή Νομικής ΑΠΘ Ακρίτα Καϊδατζή καθώς και την έκθεση – οικονομική μελέτη της εταιρείας Sany Consulting. Τυχόν κατάργηση του αγγελιοσήμου θα προκαλέσει, χωρίς λόγο, δημοσιονομική επιβάρυνση στο κράτος, αναφέρει το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι 10% του αγγελιοσήμου αποδίδεται στο κράτος.
@
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε απάντηση των συνεχών δημοσιευμάτων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάρτηση στο twitter του υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πέτρου Κορμικιάρη, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου αφενός και αφετέρου σε καμία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν έχει σχέση με τις απόψεις που δημοσιεύει, τις οποίες και καταδικάζει.Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ε. Κρέτσου, παρέπεμψε τον ανωτέρω υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 107,123 με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…