ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

@Σε παρακμή βρίσκεται το άλλοτε κραταιό συγκρότημα Μπόμπολα, ο Πήγασος. Σε ολόκληρο τον όμιλο είναι καταγεγραμμένα στα μισθολόγια μόλις 480 άτομα, δηλαδή σε έξι χρόνια το συγκρότημα Μπόμπολα έχει απολύσει το 65% του προσωπικού του! Στο κτίριο τα άδεια γραφεία χάσκουν και σε ορισμένα από αυτά στάζουν νερά. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δυόμισι μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και εκεί, όπως και σε άλλες εφημερίδες, φαινόμενα με συντάκτες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα εισιτήρια για να ανέβουν στη Μεταμόρφωση.Ο Φώτης Μπόμπολας, στον οποίον απευθύνθηκαν οι εκπρόσωποι προκειμένου να μάθουν πότε θα πληρωθούν, απάντησε «δεν ξέρω, όταν θα έχω λεφτά θα σας δώσω». Ωστόσο, την ίδια μέρα προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης από την «Ημερησία», η οποία είχε ταχθεί εναντίον των κινητοποιήσεων υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να γίνει απεργία.
@Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, θα έρθει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το αν άπαντες, όλα τα πολιτικά κόμματα, επιθυμούν και βάλουν πλάτη να μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.«Τέτοιου τύπου ανισσοροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι», τόνισε. Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της, ξεκαθάρισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση: «Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα έιναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».Ερωτηθείς για την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…