Loading…
Breaking News
recent

ΑΣ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ-ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ;

ΕΤΑΠ-ΜΜΕΑπέρριψε η διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ τις προτάσεις του Κατρούγκαλου για το καθεστώς του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ εντός του ενιαίου ΕΦΚΑ. Η πρόεδρος του Ταμείου Γιώτα Αντωνοπούλου, μιλώντας στην πρόσφατη έκτακτη Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΣΥ, ξετίναξε κυριολεκτικά τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους, όπως αποτυπώθηκαν στο non-paper του Τάσου Πετρόπουλου. Σημειώνοντας πως ο κ. Πετρόπουλος, που ήταν συνεργάτης της ΠΟΕΣΥ, δεν είναι κάποιος τυχαίος και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα του Ασφαλιστικού των ΜΜΕ, υπογράμμισε πως ξεκαθαρίζει τι πρόκειται να συμβεί.
Με το άρθρο 43 του προσχεδίου του Ασφαλιστικού, όλη η περιουσία του Ταμείου, κινητή και ακίνητη, περιέρχεται στον ελλειμματικό εν τη γενέσει του ΕΦΚΑ. Σημειώνουμε πως τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο έλλειμμα ενός τετραμήνου του ΕΟΠΥΥ!
Το Ταμείο των ΜΜΕ δεν θα διαθέτει ούτε διοικητική ούτε οικονομική αυτοτέλεια εντός του ΕΦΚΑ. Θα διατηρήσει μόνο τη λογιστική αυτοτέλεια, όπως και όλα τα άλλα Ταμεία. Με το άρθρο 52 το αγγελιόσημο μετονομάζεται σε εισφορά και επεκτείνεται στο διαδίκτυο. Αλλά, όπως τόνισε η Γ. Αντωνοπούλου, η έννοια της εισφοράς αλλάζει και το περιεχόμενο του πόρου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αγγελιόσημο. Επίσης, δεν γίνεται συγκεκριμένη η κατανομή αυτής της εισφοράς, ενώ απαγορεύεται η μεταφορά της σε άλλους κωδικούς! Πρακτικά, δηλαδή, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα λαμβάνουν αυτήν την εισφορά.
Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ξεκαθάρισε στους συνδικαλιστές ότι η μόνη βιώσιμη λύση για το Ταμείο είναι να μείνει αυτόνομο και να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, με παράλληλη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως «εργοδοτικής εισφοράς». Με βάση αυτήν τη θέση, έχει παραδοθεί στο υπουργείο Εργασίας η αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με την οποία το ενιαίο Ταμείο των ΜΜΕ είναι βιώσιμο για τουλάχιστον 40 χρόνια!
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.