ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Η ΕΡΤ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Προγράμματα συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ από ανεξάρτητους παραγωγούς ενέκρινε το ΔΣ το ΔΣ της ΕΡΤ , το τελευταίο διάστημα.Στη λίστα υπάρχουν εταιρείες που συνεργάζονταν στο παρελθόν με την ΕΡΤ, όπως η White Fox, αλλά και νέες. Εντύπωση προκαλεί το ότι ως τώρα δεν έχει υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των ανεξάρτητων παραγωγών για συγκρότηση μητρώου τηλεοπτικών παραγωγών που θα επιτρέπει την αποφυγή σφαλμάτων του παρελθόντος. Αντιθέτως καθιερώνεται ο προληπτικός έλεγχος από Ορκωτούς να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει η ΕΡΤ, επί του κόστος των παραγωγών.
Οι αναθέσεις έχουν ως εξής. Πρόκειται για 12 επεισόδια της εβδομαδιαίας εκπομπής «Οίνος ο αγαπητός» έναντι ποσού 84.332,16 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο στην Pangolin Entertainment, 26 επεισόδια της εκπομπής «Business χωρίς σύνορα» αντί ποσού 164.814 ευρώ πλέον ΦΠΑ από το… Ελληνοελβετικό Επιμελητήριο, 16 επεισόδια της εβδομαδιαίας εκπομπής «Η Λυρική μας» από την GV Productions-Βουρλούμης Γεώργιος, συνολικού ύψους 255.701,28 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), 13 επεισόδια της εβδομαδιαίας εκπομπής «Στην αιχμή της τεχνολογίας» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-GM Studio, χωρίς κόστος για την ΕΡΤ, δέκα επεισόδια της εκπομπής «Τα Μυστικά της μουσικής» από τη Λ. Ασλανίδης και Σία προς 125.520,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), 12 επεισόδια της εκπομπής «Από Αγκάθι Ρόδο» της εταιρείας Libellula Productions μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Νικόλ Αλεξανδροπούλου), συνολικού ύψους 116.112 ευρώ, 16 επεισόδια της εκπομπής «Χωρίς ερώτηση» της Real Eyes Production (Γιάννης Σωτηρόπουλος) συνολικού ύψους 73.494,24 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Πρόκειται για την εκπομπή «Εκ του πλησίον» (20 επεισόδια), στην ατομική επιχείρηση Σανιώτης Ιωάννης DSP Τηλεοπτικές Παραγωγές, κόστους 69.200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), το «Balkan Express» (13 επεισόδια) στην εταιρεία Aimos Productions, κόστους 128.492 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), 21 επεισόδια της εκπομπής «Εικαστικοί» στην εταιρεία WHITE FOX ΑΕ, κόστους 91.009 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), το «Έστιν ουν τραγωδία» (12 επεισόδια) στην ατομική επιχείρηση του Νικολάου Χ. Κράσκα, με τον διακριτικό τίτλο LINEA, κόστους 109.740 ευρώ, και 12 επεισόδια της εκπομπής «Η κουζίνα των μεταναστών» στην ατομική επιχείρηση Πρελορέντζος Νικόλας, κόστους 36.960 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…