Loading…
Breaking News
recent

Δημαγωγικό χιούμορ και κακοήθειες


Γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός ΠολιτισμούΑριστείδης Μπαλτάς κάλεσε δημόσια, με άρθρο του στην «Αυγή», τους ανθρώπους των επιστημών και των τεχνών του εξωτερικού να βοηθήσουν όπως μπορούν τη μεγάλη προσπάθεια ανθρώπινης φιλοξενίας των προσφύγων πολέμου που «εγκλωβίζονται» με ευθύνη της Ε.Ε. στη χώρα μας.
Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός:
"Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών εδώ, υποχρεώνει την Ελλάδα να σηκώνει τούτο τον καιρό το βάρος του κόσμου. Το βάρος από τα αποτελέσματα πολέμων και καταστροφών για τα οποία η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη. Ωστόσο έχει αναλάβει την ευθύνη να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόθυμα. Υπακούοντας την πανάρχαια επιταγή. Και αναδεικνύοντας το σημερινό της ήθος (...) Αλλά η Ελλάδα είναι χώρα μικρή. Και τούτο το βάρος έχει πολύ σκληρά υλικά συμφραζόμενα. Τα οποία ή ίδια -λαός..
και κράτος- δεν μπορεί να σηκώσει μόνη. (...) Γι' αυτό απευθύνομαι σε σας. Τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου. Σε σας που γνωρίζετε καλά πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με άρτο. Που γνωρίζετε καλά ότι ακόμα και μέσα στη μέγιστη ένδεια, ακόμα και μπροστά στον θάνατο, ο άνθρωπος θα σιγοτραγουδήσει ένα σκοπό, θα χαράξει ένα σκίτσο, θα χορέψει δυό βήματα, θα θυμηθεί ή θα φτιάξει ένα στίχο. Απευθύνομαι σε σας, τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου, που μπορείτε να μεταδώσετε παντού τούτη τη γνώση. Για να συνεγείρετε παντού τις συνειδήσεις. Με τους μύριους τρόπους που η δημιουργική σας δύναμη θα εφεύρει. Δείχνοντας έτσι ότι το βάρος του κόσμου ανήκει σε όλο τον κόσμο. Όπως και η τιμή του."
Αυτή την ανοιχτή πρόσκληση του Αριστείδη Μπαλτά, την οποία ελάχιστοι κατέκριναν, καθώς λέει με λίγα λόγια πολύ σεμνά αυτό που θέλουμε στην πραγματικότητα όλοι,  ανέλαβε να την «αποδομήσει» ο Γιάννης Πρετεντέρης. Δεν σας λέω βέβαια τίποτα που δεν περιμένατε, όμως αξίζει τον κόπο νομίζω η επισήμανση, έστω και μόνο για τους μελετητές του συμπλεγματικού φθόνου και της στοχοπροσύλωσης του στελέχους του ΔΟΛ και του MEGA να πολεμήσει τον «ταξικό του αντίπαλο, ιδίως όταν η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης αποτελεί τον διακηρυγμένο στόχο, όχι μόνο της Δεξιάς, αλλά και των συμφερόντων της καταρρέουσας διαπλοκής.
Με το γνωστό αμετροεπές στιλ του, ο Πρετεντέρης ειρωνεύεται στα όρια της κακοήθειας την πρωτοβουλία του Α. Μπαλτά, ως κίνηση των «ανικάνων», του ΣΥΡΙΖΑ, που «μας καταστρέφουν»: «Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τη σιωπή που έχει πέσει τις τελευταίες μέρες "στους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου" που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», σημειώνει ο αρθρογράφος στα ΝΕΑ: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πόσοι από "τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου" διαβάζουν "Αυγή", ούτε πόσοι ξέρουν τι είναι ο Μπαλτάς. Αλλά είμαι βέβαιος ότι η επιστολή τους συντάραξε... Αμέσως μετά τη δημοσίευση οι προσφυγομετανάστες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις πενήντα χιλιάδες, ο Ομπάμα πήγε στην Κούβα κι άρχισε να βρέχει βόμβες στις Βρυξέλλες. Ετσι είναι με η θεωρία του χάους. Μια πεταλούδα ανοιγοκλείνει τα φτερά της στην Αθήνα και γίνεται χαλασμός Κυρίου...».
Πιστεύω πως ούτε οι πιο φανατικοί αντι-αριστεροί οπαδοί του, δεν θα κατάφεραν να  γελάσουν με το ανατριχιαστικό χιούμορ του δημοφιλούς σχολιαστή, όσο κι αν εκείνος κλείνει την «ψυχαγωγική» του παρέμβαση με το δημαγωγικό κλισέ, που ενώνει το «χώρο» της διαπλοκής με την προπαγάνδα της ηττημένης Δεξιάς και τα συμφέροντα του πανικόβλητου ΔΟΛ, ότι «η Ελλάδα (σ.σ. χωρίς αυτούς στην εξουσία, εννοείται) βουλιάζει και βυθίζεται στο χάος».

- απο την ΕφΣυν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.