Loading…
Breaking News
recent

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ Η ΤΕΤΑΡΤΗ

mega metoxiΣυνεχίζεται το σοκ στο Mega. Οι μέτοχοι αρνούνται να βάλουν χρήματα και οι τράπεζες πιέζουν, καθιστώντας απαιτητό το δάνειο, ενώ ζητούν επίσημες δηλώσεις μέχρι την Τετάρτη για το ποιοι θα λάβουν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου. Αν η απάντηση δεν είναι πειστική, οι τράπεζες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία προκειμένου να βρουν οι ίδιες μέτοχο για τον τηλεοπτικό σταθμό, όπως συνέβη με τη βιομηχανία αλλαντικών «Νίκας». Και όλα αυτά ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της αδειοδότησης. Οι τράπεζες άλλαξαν στάση και εφαρμόζουν τη νομοθεσία χωρίς καθυστέρηση. Τα χρήματα που ζήτησαν δεν ήρθαν και έτσι την περασμένη Πέμπτη ελήφθη η απόφαση να απαιτηθεί το ομολογιακό δάνειο, το οποίο ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα είχαν ζητήσει να μπουν σε κλειστό λογαριασμό 11,2 εκατ. ευρώ έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με το επιχείρημα πως πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στους μετόχους, και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ που οφείλει το κανάλι ως μειωμένη δόση για το 2016 από το ομολογιακό δάνειο. Στα ταμεία του Mega υπάρχουν 4,5 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες από την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δεν ολοκληρώθηκε.
Οι μέτοχοι για μία ακόμη φορά δεν θέλησαν να βάλουν χρήματα. Ο ΔΟΛ έριξε το μπαλάκι στον Πήγασο και στον Όμιλο Βαρδινογιάννη, με το επιχείρημα πως έχουν πολλά λεφτά, αρνούμενος να κάνει την παραμικρή κίνηση, ενώ μέχρι χθες είχε το management του καναλιού! Οι τράπεζες ζητούν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέχρι την Παρασκευή και να υπάρξουν δεσμεύσεις για το ποιοι θα μπουν στην αύξηση. Την Τετάρτη θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος θα παρουσιάσει το σχέδιό του. Αλλά και ο ίδιος και οι μέτοχοι που εκπροσωπεί θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους μόνο αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις σωτηρίας και αν το κανάλι είναι σε θέση να διεκδικήσει την άδεια.
Στο σχήμα του δεν μετέχει ο Δημήτρης Μάρης, ο οποίος κινείται αυτόνομα. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, από την πλευρά του, αφήνει να εννοηθεί πως αν βγαίνει το πρότζεκτ, θα το υποστηρίξει για κοινωνικούς λόγους, εφόσον συμφωνήσουν και οι άλλοι μέτοχοι. Αν υπάρξει συμφωνία, θα γίνει αγώνας δρόμου για να βρεθούν τα χρήματα που θέλουν οι τράπεζες έως τον Μάιο. Αν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των παλαιών μετόχων ή των νέων επενδυτών, θα ξεκινήσει το «σχέδιο… ΝΙΚΑΣ». Οι τράπεζες θα αρχίσουν διαβουλεύσεις απευθείας με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και ίσως με τον φόβο του οριστικού λουκέτου να βρεθεί μια συμφωνία για το κανάλι και το δάνειο. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, το Mega θα κλείσει.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.