ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΑΙ

Λόγω του «ναι» στο δημοψήφισμα - Προσωρινή διαγραφή Μαλέλη, Πορτοσάλτε και Κονιτόπουλου - Αθώος ο Πρετεντέρης -Το θεμα είναι αν όντως παραπλάνησαν την κοινή γνώμη που ουδείς μιλάει...

Διαγραφές και επιπλήξεις ήταν η απάντηση της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους μέλη της για τον τρόπο κάλυψης την περίοδο του δημοψηφίσματος. 

Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης επιβάλλεται...

- Ποινή διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ 18 μηνών στον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη
- Ποινή διαγραφής ενός έτους στον Άρη Πορτοσάλτε.
- Ποινή διαγραφής έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ)
- Επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας για τους Όλγα Τρέμη – η οποία παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης πριν λίγες ημέρες-, Μανώλη Καψή, Μαρία Σαράφογλου και Μαρία Χούκλη
- Αθωώθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας.
Οι διαγραφές και επιπλήξεις προκαλούν σάλο καθώς ουσιαστικά «ποινικοποιείται» η γνώμη που έχει κάθε δημοσιογράφος και η ελεύθερη έκφραση του ιδίου και του μέσου. Και δημιουργεί προηγούμενο για μελλοντικές διώξεις δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό όργανο του συνδικαλιστικού τους οργάνου απλά και μόνο γιατί εξέφρασαν την άποψή τους.

Μαλέλης: Δεν θα με φιμώσουν με μεθόδους άλλων εποχών   
  
«Από ότι μαθαίνω το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και για καθαρά πολιτικούς λόγους,  να με διαγράψει προσωρινά από το σωματείο μας. Ο λόγος ότι ο ΣΚΑΙ στον οποίο είμαι διευθυντής ειδήσεων πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Θεωρώ την απόφαση της πλειοψηφίας:
-    Αντιδημοκρατική που μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της ελευθεροτυπίας
-    Επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη.
-    Μεροληπτική γιατί δεν εκλήθη κανείς που υπερασπιζόταν το ΟΧΙ, ακόμη και απο αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους τους σαν γερμανοτσολιάδες.
-    Αυταρχική αφού κάνοντας επίδειξη δύναμης στέλνει μηνύματα στους δημοσιογράφους
-    Διχαστική αφού δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των δημοσιογράφων σε μία περίοδο που κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματα τους.
-    Εμπαθής και κατευθυνόμενη αφού είναι γνωστές οι  απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού.
Είναι σαφές ότι χωρίς ταλαντεύσεις θα συνεχίσω τον αγώνα μου για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσω τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν .  Eπισης θα συνεχίσω την αποκάλυψη όλων αυτών των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη ζωή .
Οσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με  μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν»


Σταμάτης Μαλέλης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…