Loading…
Breaking News
recent

H γαλέρα του Mega, οι καπεταναίοι και οι… μούτσοι


Γράφει ο Θάνος Πασχάλης στο newpost
Το άλλοτε κραταιό κανάλι, και μαζί οι άνθρωποί του, οδεύουν στου Ζαλόγγου το γκρεμό.Και πως έφτασε η άλλοτε ναυαρχίδα των εμπορικών καναλιών,που στο διάβα του χρόνου κατάντησε γαλέρα, να κινδυνεύει σαν καρυδότσουφλο να πνιγεί ακόμη  σε απάνεμο λιμάνι.
Το ΜEGA το χτισαν οι άνθρωποί του και άνθρωποί του το οδηγούν στα βράχια. Κι αυτοί, οι καπεταναίοι, έχουν ονοματεπώνυμα και μερικοί  από αυτούς διαφεντεύουν ακόμη τις τύχες του. Η ανυποληψία και η αναξιοπιστία του στην κοινή γνώμη προήλθε κατά κόρον από αυτούς. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για τις ταυτότητές τους
Η κοινή γνώμη τους γνωρίζει και τους αποστρέφεται. Αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι κρατούν το κανάλι όρθιο είναι βαθιά νυχτωμένοι, χαρακτηριστικό της έπαρσης που ακόμη τους διακατέχει. Εμφανίζονται στις ειδήσεις λες και δεν γνωρίζουν ότι χρόνια οι ίδιοι φρόντισαν να το απαξιώσουν όταν λειτουργούσαν ως ντουντούκες και γιουσουφάκια των αφεντικών παραδομένοι σε μνημονιακά κηρύγματα από άμβωνος.
Κι ας ξεβράστηκαν κάποιοι από τους καθοδηγητές. Και πλήρωσαν σκληρά την εθελοδουλεία τους. Και αυτοί συνήργησαν, όντως βασιλικότεροι του βασιλέως, στην σταδιακή καταβαράθρωση της αξιοπιστίας του καναλιού. Κι ας μέμφονται τώρα τους τωρινούς. Το MEGA δεν γκρεμίστηκε από σεισμό, αλλά από τη διάβρωση που προξένησαν στα θεμέλια του ορισμένοι-τότε και τώρα- υπέρμαχοι του αλάθητου του Πάπα.
Η ΤΙΜΗ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΤΣΟΥΣ
Αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για τους μούτσους που στα αμπάρια της γαλέρας αγκομαχούν για να την κρατήσουν στα νερά.Αυτοί δημιούργησαν το MEGA και του έδωσαν τη λάμψη που είχε.
Οι ρεπόρτερ που έφερναν -και φέρνουν- τις ειδήσεις και όχι οι “γνωμάκηδες” των τηλεοπτικών παραθύρων. Αυτοί που νυχθημερόν, με τους τεχνικούς, αγωνιούσαν να προσθέτουν κάθε βράδυ κάτι φρέσκο και πρωτόλειο ειδησεογραφικά  και έτσι να κάνουν τη διαφορά με τα δελτία ειδήσεων των άλλων καναλιών. Οι περισσότεροι από αυτούς, ζώντας σε καθεστώς πίεσης, αποχώρησαν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους. Και μένουν οι υπόλοιποι να προσπαθούν να ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη.
Αμ το κάρο κόλλησε πλέον.Και τώρα ευχή όλων να μην βυθιστεί στη λάσπη όπως τα τανκς των Γερμανών κατά την επέλασή τους στις στέπες της Ρωσίας τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε σαν τον Τιτανικό που ενώ το κατώτερο πλήρωμα, λοστρόμοι και μούτσοι, πάλευε να σώσει ζωές στο κατάστρωμα, οι “επιφανείς” πλοίαρχοι και αρχιπλοίαρχοι χόρευαν στο κατάστρωμα σαν μην συνέβαινε τίποτε.
Οπως και τώρα.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.