Loading…
Breaking News
recent

Εργοδοτικός δε γεννιέσαι, γίνεσαι...

...αλλά πιο εργοδοτικός πεθαίνεις!

Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της μια «νέα», όπως θέλει να αποκαλείται, πρωτοβουλία στον κλάδο τον ΜΜΕ με ένα κείμενο υπό τον τίτλο “Μια νέα αρχή με ανοιχτά ΜΜΕ” και στη συνέχεια με συλλογή υπογραφών από δημοσιογράφους. 
 Μέχρι στιγμής περί τα 400 άτομα έχουν προσυπογράψει αυτή την κίνηση η οποία όπως η ίδια αναφέρει έχει ως στόχο ν’ αλλάξει τα κακώς κείμενα του κλάδου κυρίως σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προτάσσοντας αιτήματα όπως «νέες μορφές κινητοποίησης», τις οποίες αποφεύγουν να κατονομάσουν, «δημοκρατικές διαδικασίες και αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις». 
Ποιοι είναι τελικά όμως αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία και πόσο «νέα» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κίνηση; 
Παρατηρώντας κανείς τα ονόματα των δημοσιογράφων που προσυπογράφουν το κείμενο.. εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από μια σύμπραξη όλου του εργοδοτικού και νεοφιλελεύθερου συρφετού ο οποίος από την έναρξη της κρίσης έχει συναινέσει σε μειώσεις μισθών, έχει βουλώσει το στόμα στις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει και αποτελεί τον πυρήνα των πλέον φανατικών απεργοσπαστών. 
Επίσης διαβάζοντας τη λίστα με τα ονόματα, 60 περίπου προέρχονται απ’ τον όμιλο Αλαφούζου (η πλειονότητα των οποίων είναι εργοδοτικοί, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα μαγαζιά που «εκπροσωπούνται» στη λίστα) και άλλα τόσα απ’ τον ΔΟΛ, τα πλέον παραδοσιακά μαγαζιά των ΜΜΕ δηλαδή, στα οποία μάλιστα την τελευταία πενταετία έχουμε δει πραγματική σφαγή με απολύσεις, περικοπές και μη καταβολή δεδουλευμένων. Ακόμα στην κίνηση αυτοί συμμετέχουν περίπου 40 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι αποτελούν το πλέον συντηρητικό κομμάτι της, έχοντας προσχωρήσει σε Δ.Τ. και ΝΕΡΙΤ απ’ την πρώτη στιγμή. 

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει η "Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων»,
«μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ", στο μπλογκ katalipsiesiea
 (ΕΔΩ)
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.