Loading…
Breaking News
recent

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ MEGA ΑΔΕΙΑ;

Με προκαταβολή μόλις 3 εκατ. ευρώ από τους τρεις μετόχους Βαρδινογιάννη,Μπόμπολα και Ψυχάρη καθώς και τον νέο συνμέτοχο Θ. Φιλιππόπουλο οι τράπεζες θα …σώσουν το Mega, ανακεφαλαιώνοντας τον δανεισμό του! Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που ανοίγει προφανώς δρόμους και για άλλες χρεωμένες επιχειρήσεις ή νοικοκυριά επί της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Σε άλλη περίπτωση θα σημαίνει πως πάλι η διαπλοκή νίκησε κατά κράτος. Η ανακοίνωση του Mega(παρακάτω τη διαβάζετε όλη), σε κάνει να αναρωτηθείς αν τελικά το χθεσινό σόου περί λουκέτου ήταν προσχεδιασμένο…Γεγονός είναι πως μετά το ΔΣ που δεν τα βρήκαν οι μέτοχοι, σήμερα το ίδιο ΔΣ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει πως συμφωνήθηκε να δοθεί προκαταβολή 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνει συννενόηση με τις τράπεζες για ην αναδιάρθωση του δανεισμού της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι τυπικά είχε παρέλθει το διάστημα πληρωμής χρεών ύψους 88 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των οποίων θα γινόταν η συμφωνία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,5 εκατ.. Τελικά μετά τον τόσο χαμό οι “πτωχοί” μεγαλομέτοχοι, εδέησαν να βάλουν 3 εκατ. ευρώ για να απελευθερώσουν οι τράπεζες τα διαθέσιμα.
 Ύστερα από χθεσινή συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega Channel) αποφάσισε τα εξής: «Το Δ.Σ. έλαβε γνώση των προτάσεων των μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Κατ’ αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της».
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.