Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΝΟΝ PAPER ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ TV ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!

Το δημοσίευμα του "Π" την 1η Νοεμβρίου 2015 για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη φορολόγηση της Nova.Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η ΕΙΤΗΣΕΕ. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να κόψει το αγγελιόσημο και να πραγματοποιήσει έναν στόχο τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Το ότι η απόφαση αυτή έχει την υπογραφή μιας αριστερής κυβέρνησης, φυσικά υπό την εκβιαστική πίεση των δανειστών, δίνει στην επιτυχία της διαστάσεις μέθης, αν αναλογιστεί κανείς τη σύγκρουση με τα ΜΜΕ που έχει ξεκινήσει ο Αλ. Τσίπρας σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Την κατάργηση του αγγελιοσήμου είχε θέσει πρώτα η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας που με καταχωρίσεις της στον Τύπο προσπαθούσε να δημιουργήσει πρόσφορο κλίμα. Η υπόθεση πήρε μεγαλύτερη έκταση όταν την ανέλαβε η ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία βλέποντας τη διαφημιστική δαπάνη να υποχωρεί ήθελε να διατηρήσει για τα μέλη της το 21,5% από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης που καταβαλλόταν στα Ταμεία του Τύπου. Οι δανειστές αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές των ιδιοκτητών ΜΜΕ, γι’ αυτό και είχαν δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδειες.
Το δημοσίευμα του "Π" την 1η Νοεμβρίου 2015 για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη φορολόγηση της Nova.
Το δημοσίευμα του “Π” την 1η Νοεμβρίου 2015 για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη φορολόγηση της Nova.
Περιέργως, αυτά που πρότεινε η ΕΙΤΗΣΕΕ στην κυβέρνηση με non-paper έγιναν γνωστά. Και το εντυπωσιακό είναι πως, αν και οι Ενώσεις γνώριζαν το θέμα, δεν υπήρξαν ουσιαστικές κινήσεις για την αντιμετώπισή του. Οι «Τυπολογίες» επιβεβαιώθηκαν. Την 1η Νοεμβρίου αποκαλύψαμε πως στο non-paper της η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε από την κυβέρνηση την κατάργηση του αγγελιοσήμου και την αντικατάστασή του από έναν μειωμένο ειδικό φόρο. Γράφαμε τότε πως η πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ ήταν να φορολογηθεί η Nova, κίνηση που έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς η πρόταση έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, και μάλιστα με ένα πονηρό σημείο. Θα επιβληθεί φόρος 4% επί του κύκλου εργασιών, όταν είναι γνωστό πως η Nova μέσω της Forthnet Media έχει υψηλότερο τζίρο, την ίδια ώρα που ο ΟΤΕ δεν διαθέτει εταιρεία για τη δραστηριότητα του OTE TV και η εκτίμηση για το τέλος επί των συνδρομητών που πληρώνουν βάσει σύμβασης οι πλατφόρμες γίνεται από ορκωτό ελεγκτή…
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.