Loading…
Breaking News
recent

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

internet-neoΠαραμένουν σε αμηχανία κυβέρνηση και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με την εκροή 100 εκατ. ευρώ από τη διαφημιστική δαπάνη σε μεγάλες εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας με έδρα στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο είναι πως τα έσοδα αυτά δεν λογίζονται ως διαφήμιση και δεν αποδίδεται ο φόρος τηλεόρασης (20%), με το Ελληνικό Δημόσιο να χάνει χρήματα ενώ δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Η λειτουργία των μεγάλων αυτών εταιρειών επικοινωνίας συνδέεται επίσης με τη μετάδοση έντυπου και οπτικοακουστικού περιεχομένου των ΜΜΕ χωρίς την άδειά του, γεγονός που συνιστά παραβίαση του ελληνικού και του κοινοτικού δικαίου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Το Ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με το IAB Europe, που καταγράφει τη διαφήμιση στην Ευρώπη, και με την υποστήριξη του ελληνικού τμήματος, θα μπορεί να έχει στοιχεία για τον αριθμό των διαφημίσεων στα μεγάλα πολυεθνικά σχήματα και να επιβάλει τους ανάλογους φόρους. Το δεύτερο ζήτημα είναι η προστασία του περιεχομένου, καθώς μέχρι σήμερα τα ΜΜΕ έχουν μηδενικά έσοδα από τη χρυσοφόρο μηχανή της αναζήτησης πληροφοριών που κάνει χρήση των κειμένων τους. Επιπλέον, υπάρχει και το ζήτημα της δωρεάν αναπαραγωγής των άρθρων, όχι μόνο από τις μεγάλες πολυεθνικές αλλά και από τον απίστευτο αριθμό σάιτ που κλέβουν τα κείμενα των εφημερίδων και αντιγράφουν την ύλη του ΑΠΕ χωρίς να πληρώνουν συνδρομή. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την προμήθεια λογισμικού ανίχνευσης της κλοπής των κειμένων σε όσα σάιτ δεχθούν να απογραφούν δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα, παρότι έχει προαναγγελθεί πολλές φορές.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.