Loading…
Breaking News
recent

Ένα σχόλιο για το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα λεφτά που ψάχνουμε

edoeapedoeapΈνα σχόλιο για το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα λεφτά που ψάχνουμε
Τελευταία ακούγονται και γίνονται διάφορα, για το πως θα διαμορφωθεί – το πως “θα σωθεί” το λένε – ο ΕΔΟΕΑΠ. Και συνήθως, τις περισσότερες φορές (τυχαία;) ξεχνάνε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Και “ξεχνάνε” όχι τυχαία, φυσικά, κάτι σημαντικό, κάτι – ίσως το μοναδικό – που έχει σημασία για την επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, το 2015, (μη ξεχνάμε ότι πλησιάζει η επόμενη), οι υπογράφοντες αυτό το σημείωμα είχαμε στηρίξει την παρέμβασή μας σε μία Έκθεση που είχε συνταχθεί και είχε παραδοθεί στους προέδρους των Ενώσεων το καλοκαίρι του 2014 και στην συνέχεια είχαν χαθεί τα ίχνη της.
Εμείς καταφέραμε να την βρούμε μετά από ένα χρόνο, να την διαβάσουμε και να την παρουσιάσουμε στα μέλη – μέτοχους του ΕΔΟΕΑΠ στην Συνέλευση εκείνη.
Τι έλεγε η Έκθεση; Έλεγε ότι από τα τρία ευρώ (αγγελιοσήμου) που κανονικά θα έπρεπε να εισπράττονται για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ μόνο το ένα έφτανε τελικά στα ταμεία.
Με άλλα λόγια τα 2/3 των αναμενόμενων εσόδων χάνονταν κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς που τα πλήρωναν και αυτούς που θα έπρεπε να τα εισπράττουν.
Πόσα ήταν αυτά ; Η Έκθεση τα εκτιμά σε εκατοντάδες εκ. ευρω.
Όταν μιλήσαμε γι’ αυτά πήραμε την οργίλη απάντηση ηγετικών, νυν και τέως στελεχών της ΕΠΗΕΑ, που μαζί με ορισμένους της ΕΣΗΕΑ φρόντισαν πραξικοπηματικά να μας εξοστρακίσουν από το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, από εκεί δηλαδή από όπου θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να …ψάχνουμε για το που βρίσκονται αυτά τα εξαφανισμένα έσοδα.
Συνέβησαν και άλλα βέβαια όταν μιλήσαμε γι’ αυτή την Έκθεση, όπως για παράδειγμα μία επιστολή που αμέσως μετά την καταγγελία μας, έφυγε άρον – άρον αλλά σιωπηρά από την διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προς τους εκδότες, με την οποία τους επισήμανε ότι δεν πληρώνουν όλα όσα έπρεπε…
Γιατί τα θυμηθήκαμε – και σας τα θυμίζουμε πάλι – όλα αυτά ;
Μα γιατί ακούμε τις τελευταίες ημέρες και πάλι ιστορίες για σχέδια και προτάσεις που αφορούν στην επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ, για μεταφορές εκατομ. ευρώ από το ΕΤΑΠ στον ΕΔΟΕΑΠ, για άτυπες συσκέψεις και συζητήσεις και ένας θεός ξέρει τι άλλο.
Αλλά δεν ακούμε τίποτα για τα “κλεμμένα”.
Και δεν μιλάμε μόνο για τα κλεμμένα του PSI.
Αλλά και για τα άλλα κλεμμένα του αγγελιοσήμου.
Αλλά δεν φτάνει αυτό.
Ακόμα περισσότερο παρατηρούμε και κάτι άλλο. Βλέπουμε ότι αυτοί που πρωταγωνίστησαν μέχρι σήμερα στο να μη ακούγεται ούτε κουβέντα για τα κλεμμένα (που σε κάποιους λογαριασμούς βρίσκονται, αλλά όχι σ’ αυτούς του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ που άλλαξαν δικαιούχο), αυτοί που μας «ρίχτηκαν» όταν μιλήσαμε για τα κλεμμένα από την εν λόγω Έκθεση, τώρα, ένας- ένας τοποθετούνται είτε στα διοικητικά συμβούλια των νέων θεσμών, είτε σε κρίσιμες οικονομικές θέσεις θεσμικών ΜΜΕ…
Προφανώς για να μπορούν να συνεχίζουν να “κανονίζουν” τα της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ και των κεκτημένων μας. Και να σχεδιάζουν για τον ΕΔΟΕΑΠ…
Τελικά αυτοί οι τύποι είναι …παντός καιρού.
Και εμείς όμως είμαστε ακόμα εδώ και δεν ξεχνάμε ότι λείπουν λεφτά.
Πόσα; Όσα χρειάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει ο ΕΔΟΕΑΠ και ακόμα περισσότερα. Τι λέτε θα συζητήσουμε γι’ αυτά;
Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου
Μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.