Loading…
Breaking News
recent

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ


Το Mega θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να γίνει θεματική η άδειά του, ενώ θα επιχειρήσει με δικαστικά μέσα να σταματήσει το διαγωνισμό, από τον οποίο αποκλείστηκε. Ακόμη, το επόμενο διάστημα η Τηλέτυπος θα προσπαθήσει να άρει το καθεστώς της δέσμευσης των λογαριασμών της από τις τράπεζες.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να χρησιμοποιηθούν και ένδικα μέσα εναντίον των τραπεζών, ώστε η τηλεοπτική εταιρεία να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στους λογαριασμούς της, να πληρωθούν τόκοι και κεφάλαια του δανείου και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωσή του. Το business plan για την αλλαγή του τρόπου διοίκησης της εταιρείας είναι κατατεθειμένο και μπορεί να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να μπουν στη θέση εκείνων που δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν ο σταθμός γίνει θεματικός καταθέτοντας αίτηση στο ΕΣΡ, θα διατηρήσει την πανελλαδική του εμβέλεια και το δικαίωμα μετάδοσης μέχρι να προκηρυχθούν οι αντίστοιχες άδειες από την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα κάνει με αυτήν την κατηγορία προγράμματος.
Όπως όμως συνέβη και με το Μακεδονία TV που κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση στο ΕΣΡ, το Mega θα μπορέσει να συνεχίσει να εκπέμπει, αλλά χωρίς να διαθέτει δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Στην περίπτωση αυτή οι δημοσιογράφοι του καναλιού θα πρέπει να απολυθούν. Αν, πάλι, ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών καταπέσει, το Mega θα μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, με πλήρες πρόγραμμα. Και πάλι όμως όλα εξαρτώνται από τις τράπεζες, οι οποίες μάλλον θέλουν να δουν νέους μετόχους στο σχήμα, καθώς δεν δέχονται άλλες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται. Και μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Φώτη Μπόμπολα κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.