ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ MEGA


HTAN ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ;
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία έχει ασκηθεί σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη για τα δάνεια στον ΔΟΛ. Ο ίδιος ο εκδότης σε δήλωσή του προς την Εξεταστική Επιτροπή έκανε αυτή την παραδοχή προκειμένου να μην απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ. Δήλωσε επίσης πως δεν θα καταθέσει ούτε για τα δάνεια του Τηλέτυπου, τονίζοντας μάλιστα πως δεν τα έχει χειριστεί προσωπικά ο ίδιος. Περιγράφοντας την ιατρική του κατάσταση (ήπια μορφή πάρκινσον και εγχείρηση καρδιάς-αλλαγή βαλβίδας) και καθώς ήταν αδύνατον να γίνει αντιληπτή η σιγανή προφορά του, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής αποδέσμευσε τον εκδότη.
Στη θέση του θα κληθεί στις 29 Αυγούστου ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης. Για την υπόθεση των δανείων του ΔΟΛ, ο Στ. Ψυχάρης δεν θέλησε να δώσει καμιά απάντηση, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού έλαβε αρχικά την ιδιότητα του υπόπτου και εξετάστηκε ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, είναι κατηγορούμενος, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία. Για να μην καταθέσει επικαλέστηκε τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 2 εδ. β΄ ΚΠΔ, διάταξη η οποία έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματός του για δίκαιη δίκη, που του διασφαλίζει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καθώς και του δικαιώματός του από το άρθρο 223 παρ. 4 ΚΠΔ, ώστε να αρνηθεί την κατάθεση περιστατικών από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη. Με αυτό το σκεπτικό δήλωσε πως δεν υπάρχει ζήτημα άρνησης μαρτυρίας.
Για τα δάνεια στο Mega υποστήριξε πως δεν μπορεί να εισφέρει στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχει προσωπικά χειριστεί. Δέχθηκε όμως να απαντήσει εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών. Παρέπεμψε στην κατάθεση άλλων μαρτύρων (Φώτης Μπόμπολας) «που είναι σε θέση να διατυπώσουν απόψεις για τον δανεισμό του Τηλέτυπου».
ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…