Loading…
Breaking News
recent

ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ MEGA


HTAN ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ;
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία έχει ασκηθεί σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη για τα δάνεια στον ΔΟΛ. Ο ίδιος ο εκδότης σε δήλωσή του προς την Εξεταστική Επιτροπή έκανε αυτή την παραδοχή προκειμένου να μην απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ. Δήλωσε επίσης πως δεν θα καταθέσει ούτε για τα δάνεια του Τηλέτυπου, τονίζοντας μάλιστα πως δεν τα έχει χειριστεί προσωπικά ο ίδιος. Περιγράφοντας την ιατρική του κατάσταση (ήπια μορφή πάρκινσον και εγχείρηση καρδιάς-αλλαγή βαλβίδας) και καθώς ήταν αδύνατον να γίνει αντιληπτή η σιγανή προφορά του, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής αποδέσμευσε τον εκδότη.
Στη θέση του θα κληθεί στις 29 Αυγούστου ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης. Για την υπόθεση των δανείων του ΔΟΛ, ο Στ. Ψυχάρης δεν θέλησε να δώσει καμιά απάντηση, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού έλαβε αρχικά την ιδιότητα του υπόπτου και εξετάστηκε ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, είναι κατηγορούμενος, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία. Για να μην καταθέσει επικαλέστηκε τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 2 εδ. β΄ ΚΠΔ, διάταξη η οποία έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματός του για δίκαιη δίκη, που του διασφαλίζει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καθώς και του δικαιώματός του από το άρθρο 223 παρ. 4 ΚΠΔ, ώστε να αρνηθεί την κατάθεση περιστατικών από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη. Με αυτό το σκεπτικό δήλωσε πως δεν υπάρχει ζήτημα άρνησης μαρτυρίας.
Για τα δάνεια στο Mega υποστήριξε πως δεν μπορεί να εισφέρει στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχει προσωπικά χειριστεί. Δέχθηκε όμως να απαντήσει εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών. Παρέπεμψε στην κατάθεση άλλων μαρτύρων (Φώτης Μπόμπολας) «που είναι σε θέση να διατυπώσουν απόψεις για τον δανεισμό του Τηλέτυπου».
ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.