Loading…
Breaking News
recent

Ένταση και φάπες στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιδρούν Σκάι, Star, Ant1 και Alpha - Παραλίγο επέμβαση της Αστυνομίας και... αυτόφωρα - Για φασαρία από εκείνους που φοβούνται «μη χάσουν τα κανάλια τους» μιλούν κυβερνητικά στελέχη

Εν μέσω αντεγκλήσεων, διαφωνιών και ενστάσεων που διατυπώνονται κυρίως από τα κανάλια που λειτουργούν ήδη η διαδικασία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προς τους εννέα υποψηφίους που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ενστάσεις για την διαδικασία που έχει επιλεγεί, έχουν διατυπωθεί από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και .. 
ALPHA, και εδράζονται στις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο αδιάβλητος μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός που δεν έχει πιστοποιηθεί και που δεν περιβάλλεται από εγγυήσεις διαφάνειας σε όλα του τα στάδια.
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση που παρακολουθεί επίσης την διαδικασία, επισημαίνει οτι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του ηλεκτρονικού συστήματος και για την διασφάλιση του αδιαβλήτου της διαδικασίας, επισημαίνοντας οτι «η μεγαλύτερη φασαρία γίνεται από σπασμωδικές κινήσεις που προέρχονται από καναλάρχες που φοβούνται μη χάσουν τα κανάλια τους».

Κάποια στιγμή πάντως, η ένταση στην αίθουσα χτύπησε κόκκινο και οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι εκ των εκπροσώπων των εταιρειών άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας και χτυπώντας τα έδρανα με τα χέρια τους. Ένα από τα μέλη της ειδικής επιτροπής εποπτείας του διαγωνισμού τους απείλησε οτι θα καλέσει την Αστυνομία και οτι κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Αλλά παρανέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε...

Από την πρώτη στιγμή, εκπρόσωποι ορισμένων από τους υποψηφίους έθεσαν το ερώτημα αν η διαδικασία που ακολουθείται είναι διεθνώς πιστοποιημένη, όπως χαρακτηριστικά προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη.
Η απάντηση που έλαβαν, ήταν οτι η εταιρεία που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι πιστοποιημένη. Αλλά οι εκπρόσωποι των καναλιών επέμειναν να λάβουν απάντηση, για το αν είναι πιστοποιημένο και το συγκεκριμένο λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Η δεύτερη ένσταση που διατυπώθηκε, ήταν για την έγγραφη μορφή των προσφορών που θα υπάρχει στην τελική φάση, αντικαθιστώντας την ηλεκτρονική μορφή της πρώτης φάσης. Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζητούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά όλες οι φάσεις, γεγονός που θα προκαλέσει και σημαντική οικονομία στον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Η τρίτη διαφωνία των υποψηφίων, αφορά στην συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης και της παρουσίασης, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 38 ώρες! «Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντέξουμε» υποστηρίζουν ζητώντας σύντμηση της διαδικασίας.
Στις αιτιάσεις αυτές, η επιτροπή εποπτείας του διαγωνισμού απαντά οτι όλα αυτά προβλέπονται επακριβώς στην σχετική προκήρυξη και έχουν προβλεφθεί ως δικλείδες ασφαλείας για να εξασφαλιστεί οτι δεν μπορεί να υπάρξει διαρροή πληροφοριών κατά την διάρκεια της δημοπρασίας που θα επηρεάσει την υποβολή των προσφορών.
- πηγή: protothema.gr
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.