Loading…
Breaking News
recent

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ Ή ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


screenshot_140Της Αγγέλας Νταρζάνου  στην “Αυγή της Κυριακής” 

Ανατρέπεται, όπως όλα δείχνουν, το… ιστορικό κίνημα «Δεν Πληρώνω» των καναλαρχών, καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν υποχρεωθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να γίνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο ταμείο. Σε 51 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του Δημοσίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «κοστίσει» στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ σε ενάμιση χρόνο, καθώς έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν τις δέουσες οφειλές όσες απέφευγαν συστηματικά επί σειρά ετών, με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση, των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης: το βάρος της οικονομικής κρίσης να μοιραστεί με δικαιότερο τρόπο ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ήδη, το δημόσιο ταμείο έχει ενισχυθεί με 51 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με βάση καταλογισμό προηγούμενων και τρεχόντων οφειλών. Και προσοχή: τα έσοδα αυτά δεν προέρχονται από την επιβολή νέων φόρων ή νέων… επιβαρύνσεων στην επιχειρηματικότητα από τη «φορομπηχτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την εφαρμογή παλιότερων διατάξεων και ραδιοτηλεοπτικών ρυθμίσεων, οι οποίες ισχύουν εδώ και δεκαετίες, παρέμεναν ανενεργές και ενεργοποιήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο. Πρόκειται έτσι, για έσοδα:

* Ύψους 9,6 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων. Για το «δικαίωμά» τους να μην το καταβάλλουν είχαν αντισταθεί σθεναρά οι τηλεοπτικοί σταθμοί την περίοδο της άνοιξης του 2015, δεδομένου ότι δεν τους είχε ζητηθεί η καταβολή στο παρελθόν, ή μάλιστα… απαλλάσσονταν με διοικητικές αποφάσεις από την καταβολή του. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνονται και βεβαιωμένα, τελεσίδικα πρόστιμα για διαφόρων ειδών παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σημειώνεται ότι οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν από τον… Νόμο Βενιζέλου (Ν. 2328), που έχει ψηφιστεί και ισχύει από το 1995.

* Ύψους 41,4 εκατ. ευρώ, από το 2015 και μόνο από το Α’ Εξάμηνο του 2016, από τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων ή ειδικό φόρο τηλεόρασης. Ο φόρος αυτός είχε καταργηθεί στο παρελθόν, όμως επανήλθε με την έλευση των Μνημονίων από το 2010. Ωστόσο, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με συνεχείς τροπολογίες ανέβαλαν συστηματικά την απόδοσή του από τα κανάλια. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε άλλο από το να σταματήσει να εισηγείται και να ψηφίζει τέτοιου είδους τροπολογίες.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης από το υπουργείο Οικονομικών, για το ίδιο διάστημα και τις ίδιες υποχρεώσεις, μένει να καταβληθούν ακόμη 48,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.