Loading…
Breaking News
recent

ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ Ή ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


screenshot_140Της Αγγέλας Νταρζάνου  στην “Αυγή της Κυριακής” 

Ανατρέπεται, όπως όλα δείχνουν, το… ιστορικό κίνημα «Δεν Πληρώνω» των καναλαρχών, καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν υποχρεωθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να γίνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο ταμείο. Σε 51 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του Δημοσίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «κοστίσει» στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ σε ενάμιση χρόνο, καθώς έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν τις δέουσες οφειλές όσες απέφευγαν συστηματικά επί σειρά ετών, με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση, των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά για την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης: το βάρος της οικονομικής κρίσης να μοιραστεί με δικαιότερο τρόπο ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ήδη, το δημόσιο ταμείο έχει ενισχυθεί με 51 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με βάση καταλογισμό προηγούμενων και τρεχόντων οφειλών. Και προσοχή: τα έσοδα αυτά δεν προέρχονται από την επιβολή νέων φόρων ή νέων… επιβαρύνσεων στην επιχειρηματικότητα από τη «φορομπηχτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την εφαρμογή παλιότερων διατάξεων και ραδιοτηλεοπτικών ρυθμίσεων, οι οποίες ισχύουν εδώ και δεκαετίες, παρέμεναν ανενεργές και ενεργοποιήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο. Πρόκειται έτσι, για έσοδα:

* Ύψους 9,6 εκατ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων. Για το «δικαίωμά» τους να μην το καταβάλλουν είχαν αντισταθεί σθεναρά οι τηλεοπτικοί σταθμοί την περίοδο της άνοιξης του 2015, δεδομένου ότι δεν τους είχε ζητηθεί η καταβολή στο παρελθόν, ή μάλιστα… απαλλάσσονταν με διοικητικές αποφάσεις από την καταβολή του. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνονται και βεβαιωμένα, τελεσίδικα πρόστιμα για διαφόρων ειδών παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σημειώνεται ότι οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν από τον… Νόμο Βενιζέλου (Ν. 2328), που έχει ψηφιστεί και ισχύει από το 1995.

* Ύψους 41,4 εκατ. ευρώ, από το 2015 και μόνο από το Α’ Εξάμηνο του 2016, από τον φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων ή ειδικό φόρο τηλεόρασης. Ο φόρος αυτός είχε καταργηθεί στο παρελθόν, όμως επανήλθε με την έλευση των Μνημονίων από το 2010. Ωστόσο, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με συνεχείς τροπολογίες ανέβαλαν συστηματικά την απόδοσή του από τα κανάλια. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε άλλο από το να σταματήσει να εισηγείται και να ψηφίζει τέτοιου είδους τροπολογίες.

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης από το υπουργείο Οικονομικών, για το ίδιο διάστημα και τις ίδιες υποχρεώσεις, μένει να καταβληθούν ακόμη 48,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.