Loading…
Breaking News
recent

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΕΟ;

Η τροπολογία Παππά αποσύρθηκε, ενόψει της συζήτησης την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής του ζητήματος του ΕΣΡ. Το πλέον σοκαριστικό της σημείο ήταν η υποχρεώση της Digea να κατεβάσει το σήμα των “κομμένων” εντός 5 ημερών. Η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε προσθήκες και βελτίωσεις. Η διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος όσων δεν θα έχουν άδεια τέθηκε στις διαπραγματεύσεις που είχε ο Νίκος Παππάς με τους υπερθεματιστές και το αίτημα έγινε δεκτό. Στην τροπολογία το υπουργείο Επικρατείας επιχειρεί να κλείσει τα «παράθυρα» που υπάρχουν στη νομοθεσία για την παράλληλη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος από την περιφέρεια και να περιορίσει σημαντικά τη στρόφιγγα στους σταθμούς που δεν αδειοδοτηθούν. Ποινές και πρόστιμα: Έρχονται Αυστηρές διοικητικές κυρώσεις ποινές για όσους μεταφέρουν το σήμα των καναλιών που δεν έχουν άδεια. Η τροπολογία προβλέπει πως 5 ημέρες μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της επικείμενης απόφασης του Νίκου Παππά για τους 4 αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα πρέπει να διακοπεί όπως ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία το σήμα των μή αδειούχων σταθμών.
 Η Digea είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου και της σύμβασης που έχει υπογράψει να το πράξει. Σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης με την απόφαση προβλέπονται ποινές φυλάκισης 12 μηνών , πρόστιμο ύψους 20.000-1.500.000 ευρώ και κατάσχεση εξοπλισμού για το φορέα και τον τηλεοπτικό σταθμό. Οι διοικητικές κυρώσεις ξεκινούν από σύσταση , πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, αναστολή λειτουργίας και ανάκληση άδειας για τον τηλεοπτικό σταθμό και το φορέα μετάδοσης. Μεταβατική περίοδος: Οι σταθμοί που θα αδειοδοτηθούν αποκτούν περίοδο έξι μηνών για την έναρξη μετάδοσης του σήματος του σε Υψηλή Ευκρίνεια προκειμένου να προλάβουν να Κάνουν την επένδυση στη νέα τεχνολογία. Επίσης για μέγιστο διάστημα 2 ετών θα μπορούν να μεταδίδουν σήμα και σε Standard και σε High Definition. Φορολογία-Διαφήμιση: Οι δαπάνες των διαφημιζόμενων δεν θα εκπίπτουν από την εφορία στην περίπτωση που κατευθύνεται σε σταθμό που θα εκπέμπει πανελλαδικά από το επίγειο δίκτυο χωρίς να έχει άδεια.
Η ρύθμιση δεν θα επεκτείνεται για τις διαφημίσεις που θα μεταδίδονται από σταθμούς που εκπέμπουν μέσω Internet ή συνδρομητικά σε Nova ή ΟΤΕ TV. Περιφέρεια: Η δικτύωση των περιφερειακών σταθμών περιορίζεται σε ένα κάναλι και για μόνο 3 ώρες. Η διάταξη αυτή πλήττει κυρίως το σχέδιο του Alpha για πανελλαδική εκπομπή μέσω του Channel 9 και άλλων περιφερειακών σταθμών ανά την Ελλάδα Βεβαίωση ν.4339/2015: Η τροπολογία θα προβλέπει πως η ΓΓΓΕ και το ΕΣΡ, μέχρι αυτό να συσταθεί θα είναι για την έκδοση της βεβαίωσης πλήρωσης των προϋποθέσεων του Νόμου Παππά (πχ αριθμός προσωπικού) «Επιστροφές»: Παρατείνεται ως τις 31.12.2016 το υφιστάμενο καθεστώς του Νομο2328/1995 (Νομος Βενιζέλου) για τις «επιστροφές». Θα ακολουθήσει όπως είναι γνωστό άλλο σχέδιο Νομου που θα τις καταργεί αντικαθιστώντας τις με τις ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες του διαφημιστικού χρόνου.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.