Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ Β”ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Το “σχέδιο Β” της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη χορήγηση αδειών με τη μορφή των βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναδιαμορφώσει το σκηνικό μέχρι νεωτέρας. Για την ακρίβεια, μέχρι το ΕΣΡ να αποκτήσει νόμιμη σύνθεση, να αρχίσει να συζητάει για την προκήρυξη των αδειών και μέχρι και την οριστική έκδοση των αδειών, στην Ελλάδα θα εκπέμπουν πανελλαδικά οι εταιρείες που συμμετείχαν στη δημοπρασία. Γνωρίζοντας τα δεδομένα που ισχύουν στο ΕΣΡ τα τελευταία 14 χρόνια, θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε αντίθεση με τη δημοπρασία της ΓΓΕΕ, που ήταν υπόθεση δύο ανθρώπων, του γενικού γραμματέα Λευτέρη Κρέτσου και του υπουργού Νίκου Παππά, στην περίπτωση του ΕΣΡ πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία των μελών του. Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης αποκτούν τη δυνατότητα λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, ωστόσο θα βρεθούν απέναντι στον ΑΝΤ1, τον Alpha, τον ΣΚΑΪ και το Star.
Η έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, στην οποία επέμεινε ανεξήγητα η κυβέρνηση, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων και ο ανταγωνισμός πλέον αυξάνεται σε έξι κανάλια διαφορετικής δυναμικότητας, σε μια διαφημιστική πίτα μόλις 180 εκατ. ευρώ. Επίσης, είναι πιθανό αυτήν τη φορά να ξεκινήσουν οι ενστάσεις από τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ προκειμένου να μην μπουν στην αγορά οι νέοι παίκτες και χαλάσουν την ισορροπία των δυνάμεων.
Κατά τους νομικούς του υπουργείου Επικρατείας, όσοι εκπέμπουν θα πρέπει να διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα, να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους και αξιόπιστο «πόθεν έσχες». Το σύνολο των χρημάτων που θέλει να συγκεντρώσει η κυβέρνηση είναι 25 εκατ. ευρώ από το σύνολο των σταθμών, που αντιστοιχεί στο 10% της δημοπρασίας (256 εκατ. ευρώ) που ακυρώθηκε. Βέβαια η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από τη διαδικασία, καθώς στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα συσπείρωσε απέναντί της πολλές δυνάμεις. Η επιμονή στις τέσσερις άδειες, η προοπτική της ανεργίας για τους εργαζόμενους των σταθμών που δεν θα λάμβαναν άδεια και η υπόθεση Καλογρίτσα στοίχισαν στην κυβέρνηση. Το ρίσκο όμως με την ανάθεση της αδειοδότησης στην ΓΓΕΕ αντί για το ΕΣΡ ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» της διαδικασίας, όπως προέκυψε από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Πίσω από τη μη συγκρότηση του οργάνου κρύφτηκε η ΝΔ -που σήμερα μπορεί να μιλάει για νίκη- προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Η κυβέρνηση πάντως είχε κι άλλο δρόμο για να ορίσει ΕΣΡ, όμως δεν τον ακολούθησε.
typologies
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.