Loading…
Breaking News
recent

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ..ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;

Από τον Δημήτρη Σούλτα στη σελίδα του στο fb Ο νόμος Παππά έβγαζε από την αρχή μάτι ότι θα είχε πρόβλημα συνταγματικότητας. Αποτέλεσε για την κυβέρνηση επί μήνες το κύριο επικοινωνιακό της εργαλείο με εξαιρετική αποτυχία, κατά την άποψή μου. Αν άφηνε ελεύθερο τον αριθμό των αδειών, αλλά ήταν ανυποχώρητη στο να είναι πληρωμένα από τους καναλάρχες μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές και δάνεια, ώστε να είναι κάποιος δικαιούχος και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το χαρτί της νομιμότητας και να μην δώσει τροφή στους αντιπάλους της με το επικείμενο μαύρο. Ήταν μια χοντροκομμένη πολιτική τακτική που βασιζόταν αποκλειστικά στο επιχείρημα “τους τα πήραμε χοντρά”. Το ΕΣΡ ορίζεται από το Σύνταγμα ως η αρχή ελέγχου της τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας. Αν επέμενε η κυβέρνηση να γίνει μέσω αυτού η διαδικασία, με τους όρους που ανέφερα παραπάνω, θα εξέθετε και τους αντιπάλους της που έβαζαν εμπόδια στην συγκρότησή του. Η κυβέρνηση πήγε να παίξει το χαρτί του πολέμου με τους καναλάρχες- για την ακρίβεια με κάποιους απ’ αυτούς, γιατί και οι αδειοδοτημένοι με τον νόμο Παππά δεν είναι αγγελούδια- και της γύρισε μπουμεράνγκ.
Προφανώς η απόφαση του ΣτΕ δεν διασφαλίζει την “ελεύθερη ενημέρωση”, όπως επιχειρηματολογούν ήδη οι “κομμένοι”. Και δεν την διασφαλίζει, γιατί δεν υπήρξε ποτέ. Η Ελλάδα, πριν ακόμα υπάρξει ο νόμος Παππά, κατατάσσονταν πολύ χαμηλά, απ’ όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στην ελευθερία του Τύπου. Ο χώρος αυτός ήταν και παραμένει ένας χώρος επιλεκτικής προβολής της επικαιρότητας, συναλλαγής, υπόγειων διαδρομών, πιέσεων, απλήρωτων εργαζόμενων, θαλασσοδανείων και αδιαφανών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ούτε ο νόμος Παππά διασφάλιζε ότι αυτό θα σταματήσει, ούτε η απόφαση του ΣτΕ το διασφαλίζει. Αυτό που θα δούμε από δω και πέρα δεν θα είναι μια μάχη για καλύτερη ενημέρωση. Θα είναι ένα πολιτικό μπρα ντε φερ, όπου ο καθένας θα προσπαθεί να κερδίσει πόντους, με στόχο να τους κεφαλαιοποιήσει στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και είναι ένα θέμα, που κυβέρνηση, αντιπολίτευση και καναλάρχες δεν έχουν καταλάβει ότι στην ατζέντα του μέσου πολίτη είναι πολύ χαμηλά. Γιατί ζούμε στη χώρα όπου οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να παλεύουν μέρα με την μέρα για τη δική τους επιβίωση και όχι για την επιβίωση των καναλιών.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.