ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;

Η κυβέρνηση υπέστη μια σημαντική ήττα. Ο νόμος 4339/2015 γνωστός και ως νόμος Παππά, κρίθηκε χθες βράδυ από το ΣτΕ αντισυνταγματικός με ψήφους 14-11. Δεν είναι γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, αλλά οι δικαστές έκριναν πως η κυβέρνηση έπρεπε να αναζητήσει άλλον δρόμο από αυτόν της ΓΓΕΕ για να δώσει τις άδειες. Να είχε βρει τον τρόπο να συγκροτήσει το ΕΣΡ. Με την επιφύλλαξη πως δεν έχουν γίνει γνωστά τα επιχειρήματα του δικαστηρίου η απόφαση αυτή έχει ως άμεση συνέπεια τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος στη ραδιοτηλεόραση ως έχει Τώρα λοιπόν, μετά από 1 χρόνο ταλαιπωρίας επιστρέφουμε σε μία νόμιμη ανομία. Δεν υπάρχει νόμιμο ΕΣΡ εδώ και ένα έτος ενώ πριν λειτουργούσε με παρατάσεις. Οι σταθμοί θα επανέλθουν στο παράνομο κατά το ΣΤε καθεστώς προσωρινής λειτουργίας. μετά από τις βεβαιώσεις που λέει η κυβέρνηση πως θα προωθήσει με νομοσχέδιο και θα μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν.
Προφανώς “καταλαμβάνοντας συχνότητες” όπως έλεγε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το 2010. Η τεράστια προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από λάθη και υπερβολές, ήταν έντιμη. Πλην όμως πέφτει στο κενό, καθώς σημασία έχει το αποτέλεσμα. ο διαγωνισμός για τις άδειες που σχεδόν ολοκλήρώθηκε, δεν έχει ισχύ, είναι άκυρος και ένα νέο ΕΣΡ όταν και αν συγκροτηθεί, θα χορηγήσει τις άδειες. Είναι λίγο μακρινό αυτό να συμβεί, ειδικά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα το διεκδικήσει για τον εαυτό της η ΝΔ και για κάθε ενδεχόμενο αυτή τη φορά, οι ιδιοκτήτες των σταθμών θα απαιτήσουν, με άλλους όρους προφανώς να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…