ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ Η FORTHNET, ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ

Φουλ επίθεση από τη Nova την επομένη της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της Forthnet. Σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ που δεν κατάφεραν να περάσουν τον πήχη και να μεταφέρουν στο μέλλον την πληρωμή των δανείων τους, όπως συνέβη με το Mega, η Forthnet προχωράει σε σειρά κινήσεων για την εξασφάλιση τηλεοπτικών συμβολαίων.Κατ’ αρχάς, ανανέωσε τη συμφωνία με τη Euroleague (μπάσκετ) έως το 2020, κερδίζοντας τη μάχη με τον ΟΤΕ TV. Η Euroleague από φέτος είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη μετά την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της, καθώς πλέον όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ και φυσικά οι δύο μεγάλες ελληνικές, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Παράλληλα, μαζί με την ΕΡΤ θα μεταδίδουν τους αγώνες μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Champions League της FIBA, στην οποία θα συμμετέχουν και πάλι ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ).
Η επιτυχής κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ποσό ύψους 70 εκατ. ευρώ ήταν το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet, με βάση τη συμφωνία της εταιρείας με τις δανείστριες τράπεζες. Το σενάριο αδρανοποίησης των μετόχων (Άραβες, Wind, Vodafone) και των τραπεζών, με συνέπεια την κατάρρευση της Forthnet, απλώς δεν πέρασε. Και έγινε αντιληπτό αφού πρώτα ο ΟΤΕ κατέθεσε μη δεσμευτική πρόταση και στη συνέχεια εισήλθαν στην εταιρεία η Wind και η Vodafone, οι οποίες δεν άσκησαν τα δικαιώματά τους στην έκδοση των ομολογιών. Μετά το ξεκαθάρισμα αυτό η Forthnet, διαθέτοντας πλέον έναν ισολογισμό χωρίς ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, μπορεί να προσελκύσει  ευκολότερα νέους επενδυτές  για τα επιχειρησιακά της πλάνα, με απλούστερη διαδικασία λήψης αποφάσεω μέσω των τραπεζών  (που έχουν πλέον στη διάθεσή τους το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο) και της  διοίκησης της Forthnet. Typologies.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…