Loading…
Breaking News
recent

ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ Η FORTHNET, ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ

Φουλ επίθεση από τη Nova την επομένη της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της Forthnet. Σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ που δεν κατάφεραν να περάσουν τον πήχη και να μεταφέρουν στο μέλλον την πληρωμή των δανείων τους, όπως συνέβη με το Mega, η Forthnet προχωράει σε σειρά κινήσεων για την εξασφάλιση τηλεοπτικών συμβολαίων.Κατ’ αρχάς, ανανέωσε τη συμφωνία με τη Euroleague (μπάσκετ) έως το 2020, κερδίζοντας τη μάχη με τον ΟΤΕ TV. Η Euroleague από φέτος είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη μετά την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της, καθώς πλέον όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ και φυσικά οι δύο μεγάλες ελληνικές, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Παράλληλα, μαζί με την ΕΡΤ θα μεταδίδουν τους αγώνες μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Champions League της FIBA, στην οποία θα συμμετέχουν και πάλι ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ).
Η επιτυχής κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ποσό ύψους 70 εκατ. ευρώ ήταν το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet, με βάση τη συμφωνία της εταιρείας με τις δανείστριες τράπεζες. Το σενάριο αδρανοποίησης των μετόχων (Άραβες, Wind, Vodafone) και των τραπεζών, με συνέπεια την κατάρρευση της Forthnet, απλώς δεν πέρασε. Και έγινε αντιληπτό αφού πρώτα ο ΟΤΕ κατέθεσε μη δεσμευτική πρόταση και στη συνέχεια εισήλθαν στην εταιρεία η Wind και η Vodafone, οι οποίες δεν άσκησαν τα δικαιώματά τους στην έκδοση των ομολογιών. Μετά το ξεκαθάρισμα αυτό η Forthnet, διαθέτοντας πλέον έναν ισολογισμό χωρίς ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, μπορεί να προσελκύσει  ευκολότερα νέους επενδυτές  για τα επιχειρησιακά της πλάνα, με απλούστερη διαδικασία λήψης αποφάσεω μέσω των τραπεζών  (που έχουν πλέον στη διάθεσή τους το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο) και της  διοίκησης της Forthnet. Typologies.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.