Loading…
Breaking News
recent

ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ Η FORTHNET, ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ

Φουλ επίθεση από τη Nova την επομένη της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της Forthnet. Σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ που δεν κατάφεραν να περάσουν τον πήχη και να μεταφέρουν στο μέλλον την πληρωμή των δανείων τους, όπως συνέβη με το Mega, η Forthnet προχωράει σε σειρά κινήσεων για την εξασφάλιση τηλεοπτικών συμβολαίων.Κατ’ αρχάς, ανανέωσε τη συμφωνία με τη Euroleague (μπάσκετ) έως το 2020, κερδίζοντας τη μάχη με τον ΟΤΕ TV. Η Euroleague από φέτος είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη μετά την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της, καθώς πλέον όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ και φυσικά οι δύο μεγάλες ελληνικές, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Παράλληλα, μαζί με την ΕΡΤ θα μεταδίδουν τους αγώνες μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Champions League της FIBA, στην οποία θα συμμετέχουν και πάλι ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ).
Η επιτυχής κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ποσό ύψους 70 εκατ. ευρώ ήταν το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet, με βάση τη συμφωνία της εταιρείας με τις δανείστριες τράπεζες. Το σενάριο αδρανοποίησης των μετόχων (Άραβες, Wind, Vodafone) και των τραπεζών, με συνέπεια την κατάρρευση της Forthnet, απλώς δεν πέρασε. Και έγινε αντιληπτό αφού πρώτα ο ΟΤΕ κατέθεσε μη δεσμευτική πρόταση και στη συνέχεια εισήλθαν στην εταιρεία η Wind και η Vodafone, οι οποίες δεν άσκησαν τα δικαιώματά τους στην έκδοση των ομολογιών. Μετά το ξεκαθάρισμα αυτό η Forthnet, διαθέτοντας πλέον έναν ισολογισμό χωρίς ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, μπορεί να προσελκύσει  ευκολότερα νέους επενδυτές  για τα επιχειρησιακά της πλάνα, με απλούστερη διαδικασία λήψης αποφάσεω μέσω των τραπεζών  (που έχουν πλέον στη διάθεσή τους το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο) και της  διοίκησης της Forthnet. Typologies.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.