Loading…
Breaking News
recent

ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ- ΕΣΗΕΑ VS MΠΟΜΠΟΛΑ

Άλλη μια καταδικαστική ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών για τις πρόσφατες απολύσεις στο συγκρότημα Μπόμπολα από το οποίο εξωθήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 5 ακόμη δημοσιογράφοι. Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τις απολύσεις παράνομες και αντεργατικές και ζητά να τις πάρει πίσω η εταιρεία. Μόνο που ο Φώτης Μπόμπολας “σώζει” το μαγαζί του με αυτό το τον τρόπο σε συννενόηση με τις τράπεζες. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει πως οι απολύσεις γίνονται “στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» του ομίλου”. Αυτό συγκεκριμένα είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Το συγκρότημα Μπόμπολα αφού τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Mega εξασφάλισε την επιβίωση του εκδοτικού συγκροτήματος επιτυγχάνοντας την περίφημη συμφωνία με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει περί τα 160 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δήλωσε πως το τελευταίο δάνειο δόθηκε το 2014 αλλά τα χρήματα εκταμιεύτηκαν το 2016. Και όπως ανέφερε συγκεκριμένα “Έχουμε προτείνει και συζητάμε με τις τράπεζες για ένα επιχειρηματικό σχέδιο για να μπορέσει η εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση και με άλλες δραστηριότητες να μπορέσει να προχωρήσει και να αποπληρώσει τα δάνεια” Δηλαδή οι απολύσεις που θα συνεχιστούν, οι νέες ατομικές συμβάσεις με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, οι συμπτύξεις τμημάτων είναι η εφαρμογή της περιόδου «stand still», όπως ακούστηκε στη Βουλή
Οι πέντε δημοσιογράφοι που έχουν απολυθεί τις τελευταίες μέρες, οι Μαίρη Μπενέα, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Μουρδουκούτας, Γιώργος Αποστολίδης και Χρήστος Οικονόμου είναι η αρχή σε μια μακρά περίοδο απολύσεων. Τις οποίες ο Φ. Μπόμπολας επιχειρεί να συμφωνήσει με τους ίδιους τους απολυόμενους, προσφέροντας τους σε δόσεις την αποζημίωση. Κι όσοι αρνηθούν τις νέες ατομικές συμβάσεις, τους γίνεται προειδοποίηση απόλυσης και χάνουν και τα χρήματα ολόκληρης της αποζημίωσης. Είναι σαν να εκδικείται τους εργαζόμενους που τόσο χρόνια δούλευαν για αυτόν.
mediatvnews.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.