Loading…
Breaking News
recent

ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ- ΕΣΗΕΑ VS MΠΟΜΠΟΛΑ

Άλλη μια καταδικαστική ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών για τις πρόσφατες απολύσεις στο συγκρότημα Μπόμπολα από το οποίο εξωθήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 5 ακόμη δημοσιογράφοι. Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τις απολύσεις παράνομες και αντεργατικές και ζητά να τις πάρει πίσω η εταιρεία. Μόνο που ο Φώτης Μπόμπολας “σώζει” το μαγαζί του με αυτό το τον τρόπο σε συννενόηση με τις τράπεζες. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει πως οι απολύσεις γίνονται “στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» του ομίλου”. Αυτό συγκεκριμένα είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Το συγκρότημα Μπόμπολα αφού τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Mega εξασφάλισε την επιβίωση του εκδοτικού συγκροτήματος επιτυγχάνοντας την περίφημη συμφωνία με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει περί τα 160 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δήλωσε πως το τελευταίο δάνειο δόθηκε το 2014 αλλά τα χρήματα εκταμιεύτηκαν το 2016. Και όπως ανέφερε συγκεκριμένα “Έχουμε προτείνει και συζητάμε με τις τράπεζες για ένα επιχειρηματικό σχέδιο για να μπορέσει η εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση και με άλλες δραστηριότητες να μπορέσει να προχωρήσει και να αποπληρώσει τα δάνεια” Δηλαδή οι απολύσεις που θα συνεχιστούν, οι νέες ατομικές συμβάσεις με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, οι συμπτύξεις τμημάτων είναι η εφαρμογή της περιόδου «stand still», όπως ακούστηκε στη Βουλή
Οι πέντε δημοσιογράφοι που έχουν απολυθεί τις τελευταίες μέρες, οι Μαίρη Μπενέα, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Μουρδουκούτας, Γιώργος Αποστολίδης και Χρήστος Οικονόμου είναι η αρχή σε μια μακρά περίοδο απολύσεων. Τις οποίες ο Φ. Μπόμπολας επιχειρεί να συμφωνήσει με τους ίδιους τους απολυόμενους, προσφέροντας τους σε δόσεις την αποζημίωση. Κι όσοι αρνηθούν τις νέες ατομικές συμβάσεις, τους γίνεται προειδοποίηση απόλυσης και χάνουν και τα χρήματα ολόκληρης της αποζημίωσης. Είναι σαν να εκδικείται τους εργαζόμενους που τόσο χρόνια δούλευαν για αυτόν.
mediatvnews.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.