Loading…
Breaking News
recent

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ “ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ MEGA- ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ…

Το κείμενο δημοσιεύεται στη σύντομη εκδοχή του στο “Παρόν” που κυκλοφορεί. Στην ψηφιακή έκδοση των Τυπολογιών υπάρχουν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως τα οικονομικά στοιχεία για το τι συμβαίνει με τους δεσμευμένους λογαριασμούς της εταιρείας Σε οριακό σημείο βρίσκεται το MEGA.
Οι εργαζόμενοι που κράτησαν όρθιο το κανάλι και παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες βλέπουν τις τράπεζες να θησαυρίζουν από τον αγώνα τους και τους μετόχους να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους δύο μισθούς. Πρόκειται για έναν απίστευτο παραλογισμό καθώς ενώ οι τράπεζες βάζουν κι άλλους όρους για να δώσουν τα 2 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους που έχουν παρακρατήσει χωρίς να οφείλουν, εισέπραξαν, όπως αποκαλύπτει η στήλη σήμερα, για το ομολογιακό δάνειο από τους δεσμευμένους λογαριασμούς 3,5 εκατ. ευρώ! Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση εντός της εβδομάδας, το κανάλι δεν θα έχει πολλούς υποστηρικτές για να παραμείνει σε λειτουργίας. Από την αψυχολόγητη απόφαση των μετόχων να μην συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2016, οι τράπεζες οδηγήθηκαν στη δέσμευση των λογαριασμών, για να προστατεύουν τα δάνεια τους.
Σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί καθώς το δάνειο πλέον εξυπηρετείται και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί κόκκινο. Επιπλέον οι λογαριασμοί factoring όπου είχαν εκχωρηθεί τα τιμολόγια, έναντι μετρητών (80% του ποσού προκαταβολή) έχουν πλέον όχι μόνο μηδενισθεί, αλλά έχουν παρακρατηθεί και ένα σημαντικό κεφάλαιο. Συνοπτικά η κατάσταση έχει ως εξής: -Από το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ έχουν πληρωθεί συνολικά 35 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 17,5 εκατ. ευρώ σε τόκους και τα 16,5 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο.
Συνολικά έχει υποχωρήσει από τα 98 εκατ. ευρώ, σε 81 εκατ. ευρώ. έναντι του δανείου υπάρχουν δεσμευμένα σε τιμολόγια 10 εκατ. ευρώ , η ταινιοθήκη και το οικόπεδο στο Μαρούσι στη θέση Σωρός -Από τους λογαριασμούς factoring, όπου το MEGA είχε οφειλή 15 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες έχουν πλήρως εξοφληθεί πλήρως και έχουν παρακρατήσει άλλα 20 εκατ. ευρώ (τιμολόγια)! Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν οι τράπεζες έθεσαν νέους όρους από αυτά τα χρήματα, τα 20 εκατ. ευρώ, για να διαθέσουν στους εργαζόμενους τα 2 εκατ. ευρώ. Ζητούν τη δέσμευση των μετοχών στον Τηλέτυπο Κύπρου και στη Digea και την επέκταση της υποθήκης στην ταινιοθήκη.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.