ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...


Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην πρόταση συνεργασίας ή και εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ συναντήθηκε δύο φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και συζήτησαν για την τύχη του Συγκροτήματος. Η βασική σκέψη είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κεντροδεξιού ομίλου, εν όψει της ενδεχόμενης έλευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Στο κέντρο θα κινηθεί ο ΔΟΛ, με μεγάλο ερώτημα τι θα συμβαίνει τις Κυριακές με «Βήμα» και «Καθημερινή», και στα δεξιά ο Όμιλος ΣΚΑΪ, με τον κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, τον υπό σχεδιασμό ενημερωτικό και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Η στήλη από τις 9 Οκτωβρίου 2016 είχε καταγράψει το ενδιαφέρον του Γιάννη Αλαφούζου για τον άλλοτε πανίσχυρο ΔΟΛ. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συναντήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δικηγόρων, που δεν έχουν διαψευσθεί. Η βασική σκέψη είναι ο έλεγχος των εκτυπώσεων μέσω της «Ίριδας» και της «Καθημερινής», όπως και της διανομής, μέσω του «Άργους», όπου έχει βάλει όμως ήδη πόδι ο κεντρικός αντίπαλος του Γ. Αλαφούζου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτώντας ποσοστό άνω του 30%. Το πρόβλημα είναι ότι οι πωλήσεις των εφημερίδων, που είναι σε φθίνουσα πορεία, δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν το εγχείρημα. Όμως η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα στις επεκτατικές διαθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον χώρο των εκτυπώσεων με την εξαγορά του πιεστηρίου από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος και τον υπό σχεδιασμό τηλεοπτικό σταθμό Number One. Το δέλεαρ που βάζει ο Σταύρος Ψυχάρης για να πετύχει συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ο… Βαγγέλης Μαρινάκης και το μπόνους η συμμετοχή του ΔΟΛ στο Mega και ο έλεγχος του Βήμα FM.
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Σταύρο Ψυχάρη γίνονται εν γνώσει του Αριστείδη Αλαφούζου, ενώ αμέτοχος και μάλλον επικριτικός παραμένει ο Θέμης Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής». Υπάρχουν, πάντως, και άλλα πρόσωπα εντός του ομίλου που διαφωνούν με την προοπτική μιας τέτοιας συμμαχίας, καθώς θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα, χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας και με πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Και φοβούνται πως με τον τρόπο αυτό θα διασωθεί ο ΔΟΛ και θα μπει σε περιπέτειες ο Όμιλος ΣΚΑΪ. Παρόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…