Loading…
Breaking News
recent

ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...


Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην πρόταση συνεργασίας ή και εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ συναντήθηκε δύο φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και συζήτησαν για την τύχη του Συγκροτήματος. Η βασική σκέψη είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κεντροδεξιού ομίλου, εν όψει της ενδεχόμενης έλευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Στο κέντρο θα κινηθεί ο ΔΟΛ, με μεγάλο ερώτημα τι θα συμβαίνει τις Κυριακές με «Βήμα» και «Καθημερινή», και στα δεξιά ο Όμιλος ΣΚΑΪ, με τον κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, τον υπό σχεδιασμό ενημερωτικό και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Η στήλη από τις 9 Οκτωβρίου 2016 είχε καταγράψει το ενδιαφέρον του Γιάννη Αλαφούζου για τον άλλοτε πανίσχυρο ΔΟΛ. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συναντήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δικηγόρων, που δεν έχουν διαψευσθεί. Η βασική σκέψη είναι ο έλεγχος των εκτυπώσεων μέσω της «Ίριδας» και της «Καθημερινής», όπως και της διανομής, μέσω του «Άργους», όπου έχει βάλει όμως ήδη πόδι ο κεντρικός αντίπαλος του Γ. Αλαφούζου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτώντας ποσοστό άνω του 30%. Το πρόβλημα είναι ότι οι πωλήσεις των εφημερίδων, που είναι σε φθίνουσα πορεία, δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν το εγχείρημα. Όμως η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα στις επεκτατικές διαθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον χώρο των εκτυπώσεων με την εξαγορά του πιεστηρίου από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος και τον υπό σχεδιασμό τηλεοπτικό σταθμό Number One. Το δέλεαρ που βάζει ο Σταύρος Ψυχάρης για να πετύχει συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ο… Βαγγέλης Μαρινάκης και το μπόνους η συμμετοχή του ΔΟΛ στο Mega και ο έλεγχος του Βήμα FM.
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Σταύρο Ψυχάρη γίνονται εν γνώσει του Αριστείδη Αλαφούζου, ενώ αμέτοχος και μάλλον επικριτικός παραμένει ο Θέμης Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής». Υπάρχουν, πάντως, και άλλα πρόσωπα εντός του ομίλου που διαφωνούν με την προοπτική μιας τέτοιας συμμαχίας, καθώς θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα, χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας και με πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Και φοβούνται πως με τον τρόπο αυτό θα διασωθεί ο ΔΟΛ και θα μπει σε περιπέτειες ο Όμιλος ΣΚΑΪ. Παρόν.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.