Loading…
Breaking News
recent

ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...


Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην πρόταση συνεργασίας ή και εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ συναντήθηκε δύο φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και συζήτησαν για την τύχη του Συγκροτήματος. Η βασική σκέψη είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κεντροδεξιού ομίλου, εν όψει της ενδεχόμενης έλευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Στο κέντρο θα κινηθεί ο ΔΟΛ, με μεγάλο ερώτημα τι θα συμβαίνει τις Κυριακές με «Βήμα» και «Καθημερινή», και στα δεξιά ο Όμιλος ΣΚΑΪ, με τον κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, τον υπό σχεδιασμό ενημερωτικό και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Η στήλη από τις 9 Οκτωβρίου 2016 είχε καταγράψει το ενδιαφέρον του Γιάννη Αλαφούζου για τον άλλοτε πανίσχυρο ΔΟΛ. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συναντήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δικηγόρων, που δεν έχουν διαψευσθεί. Η βασική σκέψη είναι ο έλεγχος των εκτυπώσεων μέσω της «Ίριδας» και της «Καθημερινής», όπως και της διανομής, μέσω του «Άργους», όπου έχει βάλει όμως ήδη πόδι ο κεντρικός αντίπαλος του Γ. Αλαφούζου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτώντας ποσοστό άνω του 30%. Το πρόβλημα είναι ότι οι πωλήσεις των εφημερίδων, που είναι σε φθίνουσα πορεία, δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν το εγχείρημα. Όμως η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα στις επεκτατικές διαθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον χώρο των εκτυπώσεων με την εξαγορά του πιεστηρίου από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος και τον υπό σχεδιασμό τηλεοπτικό σταθμό Number One. Το δέλεαρ που βάζει ο Σταύρος Ψυχάρης για να πετύχει συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ο… Βαγγέλης Μαρινάκης και το μπόνους η συμμετοχή του ΔΟΛ στο Mega και ο έλεγχος του Βήμα FM.
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Σταύρο Ψυχάρη γίνονται εν γνώσει του Αριστείδη Αλαφούζου, ενώ αμέτοχος και μάλλον επικριτικός παραμένει ο Θέμης Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής». Υπάρχουν, πάντως, και άλλα πρόσωπα εντός του ομίλου που διαφωνούν με την προοπτική μιας τέτοιας συμμαχίας, καθώς θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα δαπανηρό εγχείρημα, χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας και με πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Και φοβούνται πως με τον τρόπο αυτό θα διασωθεί ο ΔΟΛ και θα μπει σε περιπέτειες ο Όμιλος ΣΚΑΪ. Παρόν.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.