Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θηλειά στο λαιμό βάζουν οι Καναλάρχες στον ΕΔΟΕΑΠ με απώτερο στόχο να τον ποδογετήσουν, να τον αλώσουν και, σταδιακά, να τον οδηγήσουν σε διάλυση με τις «αποικιακές» προτάσεις, που υπέβαλε ο εκπρόσωπός τους στην ΠΟΕΣΥ Π. Κυριακόπουλος και οι οποίες προτάσεις δόθηκαν, ήδη, από την Ομοσπονδία στον Υπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο  Πετρόπουλο, χωρίς, προηγουμένως, να έχει ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ…
Οι προτάσεις αυτές είναι:
1)   Εργοδοτική εισφορά για ΕΔΟΕΑΠ όποια είναι στο ΙΚΑ με όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε κάποια Ένωση.
2)   Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα, με την ολοκλήρωση της διεύρυνσης των εργαζομένων, επιβολή τέλους επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
α) Το τέλος θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας Μέσου, περιλαμβανομένων και των συνδρομητικών εταιριών.
β) Θα αφορά το σύνολο του προσωπικού κάθε Μέσου.
γ) Το Ταμείο θα διοικείται με επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή εκπροσώπου των εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Με δικαίωμα      αρνησικυρίας (βέτο).
3)   Να συμβληθούν με ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που είναι στα Μέσα και πληρώνονται από αυτά (με πρόσβαση στο μητρώο του Οργανισμού για θέματα υγείας).
Εμείς, η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» απορρίπτουμε τις προτάσεις και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές, αφού:
1)   Καταργείται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού μας!
2)   Διευρύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ με τουλάχιστον άλλους 10.000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ μη δημοσιογράφους!
3)   Μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Σωματείο!
4)   Διώχνουν τους συνταξιούχους και τους ανέργους και αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων!
5)   Η αύξηση των εισφορών αυτών σημαίνει μείωση των πενιχρών μισθών των εργαζομένων!
6)   Τα «ραντεβού» των γιατρών θα «κλείνονται»  μετά από μήνες!
7)   Ο ΕΔΟΕΑΠ θα χάσει τη σημερινή λειτουργική του ικανότητα με ουρές πολύωρης αναμονής στα Ιατρεία όσο θα υπάρχουν. Όλα αυτά, συνεπώς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ, αφού η αθρόα, προτεινόμενη, ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ και τα πενιχρά έσοδα, που θα εισπράττει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο θετικής εξέλιξης.
Η λύση, που έχουν προτείνει οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι μία:
Νομοθέτηση πόρου προς ΕΤΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ από διαφημίσεις.
Εμείς, ως Παράταξη, θα αγωνιστούμε να μην περάσουν οι απαράδεκτες αυτές προτάσεις των Καναλαρχών διότι οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε μαρασμό και καταστροφική πορεία…
Ο αγώνας τώρα αρχίζει…
Όλοι στη συγκέντρωση της 7ης Δεκεμβρίου, Τετάρτη, 12 μ.μ. έξω από την ΕΣΗΕΑ.
ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…