Loading…
Breaking News
recent

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θηλειά στο λαιμό βάζουν οι Καναλάρχες στον ΕΔΟΕΑΠ με απώτερο στόχο να τον ποδογετήσουν, να τον αλώσουν και, σταδιακά, να τον οδηγήσουν σε διάλυση με τις «αποικιακές» προτάσεις, που υπέβαλε ο εκπρόσωπός τους στην ΠΟΕΣΥ Π. Κυριακόπουλος και οι οποίες προτάσεις δόθηκαν, ήδη, από την Ομοσπονδία στον Υπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο  Πετρόπουλο, χωρίς, προηγουμένως, να έχει ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ…
Οι προτάσεις αυτές είναι:
1)   Εργοδοτική εισφορά για ΕΔΟΕΑΠ όποια είναι στο ΙΚΑ με όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε κάποια Ένωση.
2)   Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα, με την ολοκλήρωση της διεύρυνσης των εργαζομένων, επιβολή τέλους επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
α) Το τέλος θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας Μέσου, περιλαμβανομένων και των συνδρομητικών εταιριών.
β) Θα αφορά το σύνολο του προσωπικού κάθε Μέσου.
γ) Το Ταμείο θα διοικείται με επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή εκπροσώπου των εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Με δικαίωμα      αρνησικυρίας (βέτο).
3)   Να συμβληθούν με ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που είναι στα Μέσα και πληρώνονται από αυτά (με πρόσβαση στο μητρώο του Οργανισμού για θέματα υγείας).
Εμείς, η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» απορρίπτουμε τις προτάσεις και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές, αφού:
1)   Καταργείται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού μας!
2)   Διευρύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ με τουλάχιστον άλλους 10.000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ μη δημοσιογράφους!
3)   Μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Σωματείο!
4)   Διώχνουν τους συνταξιούχους και τους ανέργους και αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων!
5)   Η αύξηση των εισφορών αυτών σημαίνει μείωση των πενιχρών μισθών των εργαζομένων!
6)   Τα «ραντεβού» των γιατρών θα «κλείνονται»  μετά από μήνες!
7)   Ο ΕΔΟΕΑΠ θα χάσει τη σημερινή λειτουργική του ικανότητα με ουρές πολύωρης αναμονής στα Ιατρεία όσο θα υπάρχουν. Όλα αυτά, συνεπώς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ, αφού η αθρόα, προτεινόμενη, ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ και τα πενιχρά έσοδα, που θα εισπράττει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο θετικής εξέλιξης.
Η λύση, που έχουν προτείνει οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι μία:
Νομοθέτηση πόρου προς ΕΤΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ από διαφημίσεις.
Εμείς, ως Παράταξη, θα αγωνιστούμε να μην περάσουν οι απαράδεκτες αυτές προτάσεις των Καναλαρχών διότι οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε μαρασμό και καταστροφική πορεία…
Ο αγώνας τώρα αρχίζει…
Όλοι στη συγκέντρωση της 7ης Δεκεμβρίου, Τετάρτη, 12 μ.μ. έξω από την ΕΣΗΕΑ.
ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.