Loading…
Breaking News
recent

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θηλειά στο λαιμό βάζουν οι Καναλάρχες στον ΕΔΟΕΑΠ με απώτερο στόχο να τον ποδογετήσουν, να τον αλώσουν και, σταδιακά, να τον οδηγήσουν σε διάλυση με τις «αποικιακές» προτάσεις, που υπέβαλε ο εκπρόσωπός τους στην ΠΟΕΣΥ Π. Κυριακόπουλος και οι οποίες προτάσεις δόθηκαν, ήδη, από την Ομοσπονδία στον Υπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο  Πετρόπουλο, χωρίς, προηγουμένως, να έχει ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ…
Οι προτάσεις αυτές είναι:
1)   Εργοδοτική εισφορά για ΕΔΟΕΑΠ όποια είναι στο ΙΚΑ με όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε κάποια Ένωση.
2)   Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα, με την ολοκλήρωση της διεύρυνσης των εργαζομένων, επιβολή τέλους επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
α) Το τέλος θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας Μέσου, περιλαμβανομένων και των συνδρομητικών εταιριών.
β) Θα αφορά το σύνολο του προσωπικού κάθε Μέσου.
γ) Το Ταμείο θα διοικείται με επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή εκπροσώπου των εργοδοτών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Με δικαίωμα      αρνησικυρίας (βέτο).
3)   Να συμβληθούν με ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που είναι στα Μέσα και πληρώνονται από αυτά (με πρόσβαση στο μητρώο του Οργανισμού για θέματα υγείας).
Εμείς, η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» απορρίπτουμε τις προτάσεις και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές, αφού:
1)   Καταργείται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού μας!
2)   Διευρύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ με τουλάχιστον άλλους 10.000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ μη δημοσιογράφους!
3)   Μετατρέπεται ο ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Σωματείο!
4)   Διώχνουν τους συνταξιούχους και τους ανέργους και αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων!
5)   Η αύξηση των εισφορών αυτών σημαίνει μείωση των πενιχρών μισθών των εργαζομένων!
6)   Τα «ραντεβού» των γιατρών θα «κλείνονται»  μετά από μήνες!
7)   Ο ΕΔΟΕΑΠ θα χάσει τη σημερινή λειτουργική του ικανότητα με ουρές πολύωρης αναμονής στα Ιατρεία όσο θα υπάρχουν. Όλα αυτά, συνεπώς, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ, αφού η αθρόα, προτεινόμενη, ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ και τα πενιχρά έσοδα, που θα εισπράττει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο θετικής εξέλιξης.
Η λύση, που έχουν προτείνει οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι μία:
Νομοθέτηση πόρου προς ΕΤΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΑ από διαφημίσεις.
Εμείς, ως Παράταξη, θα αγωνιστούμε να μην περάσουν οι απαράδεκτες αυτές προτάσεις των Καναλαρχών διότι οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ σε μαρασμό και καταστροφική πορεία…
Ο αγώνας τώρα αρχίζει…
Όλοι στη συγκέντρωση της 7ης Δεκεμβρίου, Τετάρτη, 12 μ.μ. έξω από την ΕΣΗΕΑ.
ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.