Loading…
Breaking News
recent

ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ERT NET

Ανατροπή από τις Βρυξέλλες! Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της ΕΡΤ ΝΕΤ δεν ακολούθησε τη δικαστική οδό μετά την προσφυγή της Digea, αλλά μπήκε στο αρχείο της Κομισιόν. Η κυβέρνηση κέρδισε στις Βρυξέλλες μια μάχη που αρχικά φαινόταν χαμένη, καθώς ο νόμος 4339/2015 για την ERT Net παραμένει ενεργός. Η καταγγελία αφορούσε την «εικαζόμενη ενίσχυση» στον ελληνικό κλάδο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με τρεις διαδοχικές επιστολές (στις 25 Νοεμβρίου, στις 18 Μαρτίου και στις 3 Ιουνίου 2016). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Digea δεν επανήλθε με επιπλέον στοιχεία εντός της προθεσμίας του ενός μήνα, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία, και τα αρμόδια τμήματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού θεωρούν ότι «η καταγγελία αποσύρθηκε».
'Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «η Επιτροπή ενδέχεται να επανεξετάσει το ζήτημα αν ο καταγγέλλων επανέλθει με νέα αποδεικτικά στοιχεία ή αν προκύψουν νέα δεδομένα». Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το θέμα παραμένει ανοικτό και η Digea έκανε μια κίνηση τακτικής βλέποντας πως η ΕΡΤ δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία της ERT Net, με τη φιλοξενία ιδιωτικών σταθμών, ενώ παράλληλα υπήρξε η αρνητική για την κυβέρνηση απόφαση του ΣτΕ και ακολούθησε η εισαγγελική εισήγηση να τεθεί στο Αρχείο η μήνυση Σπίρτζη κατά της Digea. Με αυτό το δεδομένο, η ΕΡΤ μπορεί να ενεργοποιήσει, αν θέλει, τη διάταξη για τη μεταφορά του σήματος ιδιωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, αν και πλέον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Αντίθετα, θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία των δημόσιων ΜΜΕ στην πλατφόρμα της. Από το Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.