Loading…
Breaking News
recent

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΩ NOVA ΚΑΙ COSMOTE TV

Ο αποκλεισμός του Number One από την ελεύθερη τηλεόραση ή η δυνατότητα εκπομπής σήματος σε όλη την Ελλάδα αποφασίζεται αυτή τη Δεύτερα από το ΕΣΡ. Οι πιθανότητες να πάρει έγκριση το κανάλι είναι μηδαμινές με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς λένε οι γνωρίζοντες στο ΕΣΡ, καθώς υπάρχουν πιέσεις ήδη από το σύστημα Digea-ΕΙΤΗΣΕΕ να μην λάβει δυνατότητα μετάδοσης το κάναλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαιτίας της σκληρής σύγκρουσης με το Γιάννη Αλαφούζο.
Έχουμε δει να συμβαίνουν και τα πλέον απίθανα, όπως με την περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη και το εθνικής εμβέλειας ΑΡΤ TV (πρώην Τηλεάστυ) Επί κυβέρνησης Σαμαρά και διάχυτης ανεξαρτησίας του ΕΣΡ, αναγνωρίστηκε πως το κανάλι με την τοπική άδεια για την Αττικη είχε πανελλαδικό δικαίωμα εκπομπής διότι είχε λάβει μέρος σε διαγωνιστική διαδικασία και η γενική γραμματεία ενημέρωσης την εποχή Ρουσόπουλου είχε συμπεριλάβει το κανάλι σε λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων ως κανάλι εθνικής εμβέλειας.
Ή με την περίπτωση του Μακεδονία TV που ενώ είχε άδεια για τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Ε. Βενιζέλου, έλαβε τη δυνατότητα δικτύωσης σε όλη τη χώρα. Αυτά είναι γτα παράδοξα και τα απίθανα που το ΕΣΡ με τη σημερινή του διοίκηση θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει και να αλλάξει. Στην περίπτωση που η απόφαση, όπως όλα δείχνουν είναι αρνητική, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αναμένει την νέα προκήρυξη του ΕΣΡ ως το Πάσχα, ή τη ρύθμιση της κυβέρνησης, για προσωρινό δικαίωμα εκπομπής σε όσους έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Με το δεύτερο ενδεχόμενο ίσως προλάβει να εκπέμψει στην επόμενη σεζόν. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά ενός υπάρχοντος καναλιού και να περιμένει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Καθοριστικής σημασίας πάντως θα είναι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η καθαρογραφή της οποίας αναμένεται τον Ιανουάριο.
Η απόφαση θα πρέπει να προσδιορίζει το status των σταθμών, καθώς από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε η αντισυνταγματική παράταση λειτουργίας των σταθμών, όλοι λειτουργούν στο …κενό. Ο μόνος τρόπος νόμιμης εκπομπής από τηλεοπτικό δίκτυο για το Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η διασύνδεση με τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης που καλύπτουν περίπου 1 εκατ. χρήστες σε όλη τη χώρα. Στην περίπτωση αυτή, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία το μόνο που χρειάζεται ο σταθμός Number One είναι μια έγκριση από το ΕΣΡ επί του προγράμματος και η μετάδοσή του στη συνέχεια από τη Nova και την Cosmote TV. Στην περίπτωση αυτή θα έχει μεν προσωρινά περιορισμένο κοινό και διαφήμιση, αλλά θα απευθύνεται σε έναν κόσμο που παρακολουθεί λόγω ποδοσφαίρου τις δραστηριότητες του επιχειρηματία στον αθλητισμό. Υπάρχει μάλιστα και νομικό προηγούμενο του οικονομικού καναλιού GBC, το οποίο εξέπεμπε μέσω Nova, χωρίς επίγειο σήμα.
To Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.