Loading…
Breaking News
recent

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Μέσα σε πέντε γραμμές της απόφασης του Πρωτοδίκη  για τον ΔΟΛ, που βγήκε το πρωί της Τρίτης, επιχειρείται να σβήσει η ιστορία του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι σε αυτή τη διαδικασία «της φωτιάς» υπερίσχυσε το τραπεζικό δίκαιο.
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και των «ΝΕΩΝ», στη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και θα το κάνουν αυτό για όσο διάστημα υπάρχει ακόμα χαρτί για την εκτύπωση της εφημερίδας. Ωστόσο, το χαρτί τελειώνει, καθώς οι τράπεζες αρνούνται να εκχωρήσουν μέρος των καθημερινών εισπράξεων από τις πωλήσεις του ΔΟΛ για τη στοιχειώδη λειτουργία του Οργανισμού.
Παράλληλα, όμως εξαντλούνται και οι αντοχές των απλήρωτων επί εφτά μήνες εργαζόμενων, οι οποίοι με αξιοπρέπεια εξακολουθούν να κρατούν στη ζωή τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», το ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM», το «In.gr» τα περιοδικά και τις ιστοσελίδες. Με την απλήρωτη εργασία τους, διατηρούν έτσι και την αξία των πλέον πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκουν να πουλήσουν οι τράπεζες για να πάρουν πίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των δανείων που χορήγησαν στον ΔΟΛ και τον εκδότη του.
Στην πραγματικότητα οι περίπου 500 εργαζόμενοι του ΔΟΛ είναι τα μοναδικά θύματα όλης αυτής της υπόθεσης, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των μεγαλύτερων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Κυβέρνηση και τραπεζίτες βάζουν  λουκέτο στο μεγαλύτερο Δημοσιογραφικό Οργανισμό της χώρας, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην ελεύθερη Ενημέρωση των πολιτών και στην πολυφωνία του Ελληνικού Τύπου, εγκαθιδρύοντας έτσι την “Δημοκρατία των Τραπεζών των Δανειστών”.
Πίσω από το εν εξελίξει σκάνδαλο φαίνεται ότι βρίσκονται άλλα “αρπακτικά” της πολύπαθης Ενημέρωσης, που θεωρούν ότι ήρθε η στιγμή να λαφυραγωγήσουν το ΔΟΛ, υφαρπάζοντας τους πολύτιμους τίτλους του (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr, ΒΗΜΑ FM κ.λ.π) έναντι πινακίου φακής, και ρίχνοντας στον “Καιάδα” τους εργαζόμενους, των οποίων οι απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές και οι αποζημιώσεις ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ!
Παράλληλα, οι τράπεζες, στην περίπτωση του ΔΟΛ, επιχειρούν να αποτινάξουν από πάνω τους το στίγμα της διαπλοκής με τους mediaρχες, αλλά και να κλείσουν όπως όπως τα παλιά τευτέρια των “εξυπηρετήσεων” και των κινούμενων στα όρια της νομιμότητας αποφάσεών τους για τους “ισχυρούς”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  στο http://paratiritis-peiraia.blogspot.gr/
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.