Loading…
Breaking News
recent

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ

Συνεχίζεται η μη νόμιμη λειτουργία της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Το Δημόσιο, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), προετοιμάζεται να επιστρέψει τα 84 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι υπερθεματιστές για τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ρύθμιση ζητώντας τέλη εκπομπής από τους σταθμούς που είναι σε λειτουργία μέχρι σήμερα και το ΕΣΡ καλείται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Κρίσιμα σημεία, ο αριθμός των αδειών και η τιμή έναρξης της δημοπρασίας, αν και στο ΕΣΡ ακούγονται ενστάσεις και για άλλα θέματα του νόμου 4339/2015 αλλά και για την ίδια τη διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών.
 Ο Ν. Παππάς με επιστολή του προς το ΕΣΡ ζητάει την επίσπευση του διαγωνισμού «προκειμένου, αφενός, να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και, αφετέρου, να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα, δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία». Αν η απάντηση του ΕΣΡ στο αίτημα για τον προσδιορισμό χρονοδιαγράμματος δεν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Ν. Παππάς θα υποχρεώσει άμεσα, με τροπολογία, τους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τέλη για τις χρήσεις 2015 και 2016.
Η 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική για τους πάντες, καθώς έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών», αφού προσβάλλει τις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της ισότητας. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε ένα επόμενο βήμα. Αν σημειωθεί καθυστέρηση από το ΕΣΡ που θα υπερβεί το Πάσχα, να δώσει τη δυνατότητα το υπουργείο με νομοθετική ρύθμιση να εκπέμψουν προσωρινά όσες εταιρείες πήραν μέρος στη δημοπρασία. Το ζήτημα που καίει είναι ο αριθμός των αδειών, για τον οποίο κατά τον νόμο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, όπως και για την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Και εδώ ο ρόλος της Αρχής είναι καθοριστικός. ΠΑΡΟΝ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.