Loading…
Breaking News
recent

ΤΡΕΧΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ

Την Μ. Πέμπτη πήραν τελικά το δώρο του Πάσχα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ μετά από τη προχθεσινή δύσκολη μέρα και τον αναβρασμό που επικρατούσε από την απρόσμενη στάση των τραπεζών. Τελικά αργά το βράδυ της Μ. Τετάρτης έγινε γνωστό ότι μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις των τραπεζών εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης των 2 εκ. ευρώ περίπου με το οποίο καλύπτεται το σύνολο των υποχρεώσεων του ΔΟΛ (μισθοδοσία, λειτουργικά έξοδα, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) μέχρι τα μέσα Μαΐου. To enimerosi24 γράφει σχετικά: Οι τράπεζες διεμήνυσαν στον εκκαθαριστή ότι πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του μέχρι τα μέσα Μαΐου και να ξεκινήσει αμέσως μετά τη διαδικασία της πώλησης του Οργανισμού.
Εκτιμάται ότι η προσπάθεια θα ξεκινήσει ζητώντας εκδήλωση ενδιαφέροντος για όλο τον.. ΔΟΛ και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον θα αρχίσει η διαδικασία του τεμαχισμού. Από όλο αυτό το μόνο ας πούμε θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι όπως φαίνεται όλα θα κυλήσουν πολύ γρήγορα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και θα σταματήσει η ομηρία και ταλαιπωρία των εργαζομένων του συγκροτήματος. Οτι πρόκειται για δράμα πολλών διαστάσεων και ότι πρόκειται για πολλαπλό έγκλημα με πολλούς ενόχους αυτό που συνέβη στον ΔΟΛ δεν χωρά αμφιβολία. Απλά είμαστε στην Ελλάδα που όλα είναι φτιαγμένα για να καταπατούνται κάθε είδους κανόνες και νόμοι από τους πιο ισχυρούς εναντίον των πιο αδύναμων και έτσι όλοι όσοι οδήγησαν στα βράχια τον ιστορικότερο και σημαντικότερο πυλώνα ΜΜΕ στη χώρα αφήνοντας πίσω τους τρομερά χρέη παντού όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, αλλά κάποιοι εξ αυτών εξακολουθούν να λαμβάνουν αποφάσεις για την τύχη του ΔΟΛ! (βλ.τραπεζικά στελέχη)
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.