Loading…
Breaking News
recent

Καταιγιστικές...οι εξελίξεις στα media

Από τη στήλη Πίσω από τις κάμερες στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ
Σημαντική λεπτομέρεια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά τα media. Οι τραπεζίτες ζήτησαν και πήραν την ειδική προσθήκη της απαλλαγής ευθυνών από τις πράξεις τους σε ότι αφορά τους κάθε είδους «συμβιβασμούς», ήτοι την τακτοποίηση των δανείων media. Κι έτσι θα προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των υψηλών δανείων. Το ενδιαφέρον είναι πως μαζί με τους ήδη καμένους όπως το Mega και ο ΔΟΛ, θα «σωθούν» από τις τράπεζες σιωπηρά και χωρίς πολλά-πολλά κι άλλα Μέσα κρατικοδίαιτων-τραπεζοδιαίτων εκδοτών.
Ο Απρίλης είναι ο μήνας της αναζήτησης νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η επιτυχία του Survivor στο ΣΚΑΙ που έχει εκτοπίσει σε τηλεθέαση όλα τα άλλα φορμά προγραμμάτων, αποτελεί τον οδηγό της αναζήτησης. Και στο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ των Καννών, τη MIP παρουσιάζονται πολλά νέα τέτοιου ύφους και περιεχομένου, προγράμματα. Το Survivor σε αυτή τη φάση της τηλεοπτικής αγοράς είναι μόνο η αρχή και τον συνεχόμενο ευτελισμό και εκμετάλλευση διασήμων και ανωνύμων μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Η διαφορά με τα reality shows της προηγούμενης 10ετίας είναι πως δεν απαιτείται πλέον η 24ωρη παρακολούθηση-έκθεση (π.χ big brother). Επί πλέον το reality έχει «φιξιοποιηθεί»- αν μου επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου όρου. Απέκτησε δηλαδή στοιχεία fixion, δραματοποίησης με το μοντάζ να καθορίζει την εξέλιξη και την κορύφωση του ευτελισμού.
Το εξίσου ενδιαφέρον είναι πως ο ΣΚΑΙ με τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έχει πετύχει, απαιτεί από τη διαφημιστική αγορά μεγαλύτερα κονδύλια που έως σήμερα κατείχαν ο ΑΝΤ1 και το Mega. Τα κανάλια βέβαια επέβαλλαν εδώ και δυο χρόνια τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την εταιρεία μέτρησης της Media Services για το ύψος της διαφημιστικής δαπάνης. Κι έτσι ανακοινώνουν μέσω της ένωσης ιδιοκτητών, της ΕΙΤΗΣΕΕ, τα ποσά που τα ίδια θεωρούν πως έχουν πάρει από τους διαφημιζόμενους.
Να επισημάνουμε επίσης την εκλογή του Νίκου Χατζηνικολάου στην Ένωση Ιδιοκτητών ημερησίων εφημερίδων Αθήνας. Πιστοποιεί την επικράτηση της νέας γενιάς των εκδοτών-πρώην δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση διασύνδεση και διαπλοκή με το τραπεζικό κεφάλαιο και τη διαφημιστική αγορά και λιγότερο με την πολιτική εξουσία.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.